9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΒΕΡΟΝΙΚΗΣ ΙΟΥΛΙΑΝΗΣ

9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΒΕΡΟΝΙΚΗΣ ΙΟΥΛΙΑΝΗΣ

Η Βερονίκη Ιουλιανή, είναι μία από τις μεγαλύτερες «μυστικίστριες» της ιστορίας. Είχε πολυάριθμες αποκαλύψεις και δέχτηκε τα Στίγματα του Ιησού, όπως ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης. Γεννήθηκε στο  Mercatello πάνω στο Metauro, κοντά στο Urbino, το έτος 1660. Έζησε  πενήντα χρόνια στο Μοναστήρι  των Κλαρισσών  στο  Castello.

Σε ηλικία 17 ετών εισήλθε  στο Μοναστήρι και πέθανε εκεί το έτος 1727. Στο Μοναστήρι υπηρέτησε ως μαγείρισσα, νοσοκόμα, δασκάλα των δοκίμων  και Ηγουμένη.

Όταν δέχτηκε τις πληγές του Πάθους του Ιησού,  όπως αναφέρει στο πνευματικό της ημερολόγιο – «έκλαψα τόσο πολύ  και με όλη μου την καρδιά και  παρεκάλεσα τον Κύριο  να κάνει αόρατες αυτές τις πληγές στους άλλους». 

Δεν θα γνωρίζαμε τίποτε  από την εμπειρία της Βερονίκης Ιουλιανής, αν ο πνευματικός της πατέρας δεν την υποχρέωνε να το αποκαλύψει. Το έκανε για τριάντα χρόνια  και το αποτέλεσμα είναι  γνωστό « Ο κρυμμένος θησαυρός» ,  που δημοσιεύτηκε σε 10 τόμους από το 1825- 1928. Πέθανε το έτος 1727, μετά από ασθένεια τριάντα ετών. Είναι Αγία της Εκκλησίας από το έτος 1839

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου