9 Ιουλίου μνήμη Αγίας Βερονίκης Ιουλιανής

H Veronica Giuliani γεννήθηκε στο Mercatello της Ιταλίας το 1660 και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της (50 χρόνια) στο Μοναστήρι των Κλαρισών Μοναχών στο Castello. Στο Τάγμα εισήλθε στην ηλικία των 17 ετών και πέθανε το 1727.

Ήταν μια Αγία που αξιώθηκε από το Θεό να λάβει τα στίγματα της Σταύρωσης του Σωτήρα, όπως ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης και ο Άγιος Πίος της Πιετρελτσίνα. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την αυτοψία η καρδιά της βρέθηκε να είναι τρυπημένη.

Όταν έλαβε τις πληγές του Πάθους του Χριστού έγραφε στο ημερολόγιό της «έκλαψα πολύ και με όλη μου την καρδιά προσευχήθηκα στον Κύριο να τις κρύψει από τα μάτια όλων». Όλες οι πνευματικές εμπειρίες της Βερονίκης, τα οράματα και οι διάλογοι με το Χριστό δεν θα μας ήταν γνωστά εάν ο πνευματικός της δεν είχε φροντίσει να γραφούν. Το κείμενο καλύπτει ένα χρονικό φάσμα 30 ετών, αποκαλείται «κρυμμένος θησαυρός» και εκδόθηκε σε 10 τόμους από το 1825 μέχρι το 1928.

Η Βερονίκη πέθανε το 1727 από μια ασθένεια που την ταλαιπώρησε 33 ημέρες!!!
Αγιοποιήθηκε το 1839.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου