9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

 

Η Edith Stein γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1891 στο Βρότσουαφ της Πολωνίας. Η οικογένειά της ήταν γερμανική με εβραϊκές ρίζες.

Ανατράφηκε σύμφωνα με τις αξίες της εβραϊκής θρησκείας την οποία θα εγκαταλείψει στα 14 της χρόνια και θα γίνει αγνωστικίστρια. Σπούδασε φιλοσοφία στο Γκέτινγκεν και ήταν μαθήτρια του ιδρυτή της σχολής της Φαινομενολογίας Edmund Husserl. Έγινε και η ίδια εξαιρετική φιλόσοφος.

Το 1921 ασπάστηκε το χριστιανισμό και ένα χρόνο αργότερα έλαβε το Μυστήριο του Βαπτίσματος. Από το 1923 έως το 1931 δίδαξε στο Speyer. Το 1932 κλήθηκε να διδάξει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Μύνστεραλλά η δραστηριότητά της ανεστάλη μετά από περίπου ένα χρόνο λόγω εφαρμογής των φυλετικών νόμων.

Το 1933 εκπλήρωσε μια παλαιά της επιθυμία. Εισήλθε ως δόκιμος στο Κάρμηλο της Κολωνίας και παίρνει το όνομα αδελφής Θηρεσία Βενεδίκτη του Σταυρού.

Για την ασφάλειά της οι ανώτερες αποφάσισαν να τη στείλουν στη Μονή τους στην Ολλανδία.

Στις 2 Αυγούστου 1942 συνελήφθη από την Γκεστάπο και απελάθηκε στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς-Μπίρκεναου όπου στις 9 Αυγούστου βρήκε φρικτό θάνατο στον θάλαμο αερίων. Το 1987 ανακηρύχθηκε μακάρια και αγιοποιήθηκε από τον Ιωάννη Παύλο Β’ στις 11 Οκτωβρίου 1998.

πγπ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

1 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Καστρικιανού

Ήταν ο τρίτος επίσκοπος του Μιλάνου και χρονικά τοποθετείται στις πρώτες δεκαετίες του 3ου αιώνα. Σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές η εκλογή του στην, από

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου