9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ μνήμη του Αγίου Λιβορίου, επισκόπου

Γεννήθηκε στις αρχές του 4ου αιώνα και αποτελεί τον τέταρτο επίσκοπο του Λε Μαν στη Γαλλία. Είναι αδύνατον όμως να αποσαφηνιστεί η χρονική στιγμή της 49χρονης ποιμαντορίας του.

Ο άγιος Λιβόριος προστατεύει από τις ασθένειες των νεφρών καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάποτε είχε θεραπεύσει με θαυματουργικό τρόπο έναν νεφροπαθή.

Στην προσπάθειά του να προάγει την ιεραποστολή και τον ευαγγελισμό του λαού έκτισε πέριξ της πόλεως πολλές Εκκλησίες ενώ προέβη στη χειροτονία 217 ιερέων και 187 διακόνων ώστε να κηρύττουν το Ευαγγέλιο και να χορηγούν τα Ιερά Μυστήρια.

Το 836 ο επίσκοπος του Πάντερμπορν ζήτησε από το Λε Μαν απότμημα των λειψάνων του αγίου. Κατά τη μεταφορά των οστών πολλά θαυματουργικά σημεία παρουσιάζονταν από όπου περνούσε η λιτανεία.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου