9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ μνήμη του Αγίου Λιβορίου, επισκόπου

Γεννήθηκε στις αρχές του 4ου αιώνα και αποτελεί τον τέταρτο επίσκοπο του Λε Μαν στη Γαλλία. Είναι αδύνατον όμως να αποσαφηνιστεί η χρονική στιγμή της 49χρονης ποιμαντορίας του.

Ο άγιος Λιβόριος προστατεύει από τις ασθένειες των νεφρών καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάποτε είχε θεραπεύσει με θαυματουργικό τρόπο έναν νεφροπαθή.

Στην προσπάθειά του να προάγει την ιεραποστολή και τον ευαγγελισμό του λαού έκτισε πέριξ της πόλεως πολλές Εκκλησίες ενώ προέβη στη χειροτονία 217 ιερέων και 187 διακόνων ώστε να κηρύττουν το Ευαγγέλιο και να χορηγούν τα Ιερά Μυστήρια.

Το 836 ο επίσκοπος του Πάντερμπορν ζήτησε από το Λε Μαν απότμημα των λειψάνων του αγίου. Κατά τη μεταφορά των οστών πολλά θαυματουργικά σημεία παρουσιάζονταν από όπου περνούσε η λιτανεία.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου