8 Νοεμβρίου μνήμη του Αγίου Αδεοδάτου, Πάπα Ρώμης

Λίγα στοιχεία έχουν διασωθεί για τον Πάπα Αδεοδάτο. Ο πατέρας του ονομαζόταν Στέφανος και ήταν υποδιάκονος. Ο ίδιος εκπαιδεύτηκε στη Μονή του Αγίου Εράσμου και το έτος 615 διαδέχτηκε το Πάπα Βονιφάτιο τον 4ο. Ανέλαβε τα καθήκοντά του σε μια από τις πιο καταστροφικές και τρομερές περιόδους για τη Ρώμη. Η πανώλη το 590, η λέπρα και ένας καταστρεπτικός σεισμός το 618 αφήνουν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς. Ο αυτοκράτορας κατοικεί στο μακρινό Βυζάντιο και το μόνο σημείο αναφοράς των Ρωμαίων είναι ο Ποντίφικας ο οποίος θα πέσει κι εκείνος θύμα της τρομερής πανδημίας.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

iera_kardia_11.7.2010_102_2.jpg

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 12-13.7.2025

Οικισμός Ενορία 12 – 13 Ιουλίου 2025 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού 13/7 Κυριακή 19:00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – ΆνδροςAndros Καθεδρικού

Εννεαήμερο της Καρδίας του Ιησού – 5η ημέρα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ   1. Ήδη στην αρχαιότητα, οι βασιλιάδες ονομάζονταν «βοσκοί των λαών». Έτσι, στην Ιλιάδα, οι βασιλιάδες συχνά αποκαλούνται, κυρίως ο Αγαμέμνων, «Ποιμήν λαῶν».

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας.

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 14ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουλίου 2025   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα