Η Κυβέρνηση της Κούβας δέχεται την προτροπή του Πάπα: Αθωώνει 787 καταδικασμένους

Η Κυβέρνηση της Κούβας δέχεται την προτροπή του Πάπα: Αθωώνει  787 καταδικασμένους

Στην Κούβα, δεν έπεσε στο κενό η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου να αποδοθεί χάρη, την οποία απηύθυνε προς τους αρχηγούς του Κράτους κατά το Άγιο Έτος της Ευσπλαχνίας: Το Συμβούλιο Επικρατείας δέχτηκε πράγματι να συγχωρήσει 787 κατάδικους. Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα Il Sismografo, εξηγώντας ότι για να επιτευχθεί αυτή η ενέργεια ελήφθησαν υπόψη τα χαρακτηριστικά των γεγονότων για τα οποία τους επιβλήθηκαν κυρώσεις, η συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής και ο χρόνος που απομένει για την έκτιση της ποινής.

Με τον ίδιο τρόπο, για ανθρωπιστικούς λόγους, συμπεριλήφθησαν σε αυτή την απονομή χάριτος γυναίκες, νέοι, άρρωστοι και άλλες κατηγορίες. Όπως έγινε και σε προηγούμενες  φορές απόδοσης χάριτος, εξαιρέθηκαν όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα όπως: Δολοφονία, διαφθορά ανηλίκων, βιασμό, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα εξαιρετικά επικίνδυνα εγκλήματα.

Το Συμβούλιο Επικρατείας – υπογραμμίζει η ιστοσελίδα – αποτίμησε τη συμμόρφωση της σωφρονιστικής πολιτικής, ενισχύοντας με αποφασιστικό τρόπο, ότι το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξέταζαν την πιθανότητα της πρόωρης απελευθέρωσης εκείνων που βρίσκονται υπό κράτηση, έτσι ώστε ένα ποσοστό από αυτούς να μπορέσει να επιστρέψει στην ελευθερία πριν από τη λήξη της ποινής.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου