7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ

Για την Αγία Ρεγγίνα έχουμε ελάχιστε ιστορικές πηγές για τη ζωή της, οι οποίες προέρχονται από ένα μάρτυρα ο οποίος αποκαλείται αυτόπτης και έζησε στην Alise της Γαλλίας κοντά στην Autun, τον τρίο αιώνα και η μητέρα της απεβίωσε κατά τη γέννα. Όταν ενηλικιώθηκε ασπάστηκε τη χριστιανική πίστη. Είναι γνωστό ότι ο πατέρας της Olibrio ειδωλολάτρης, αφού προσπάθησε να την πείσει να επανέλθει στην ειδωλολατρία αλλά δεν κατάφερε . την φυλάκισε και στη συνέχεια την αποκεφάλισε, διότι ήταν αρχηγός στη Γαλλία τον τρίο αιώνα.

Το μαρτύριο έγινε στην Alise. Η Ρεγγίνα, παρά τη νεαρή ηλικία της υπέστη με υπομονή το μαρτύριο. Παρά τις λίγες ιστορικές πηγές που έχουμε για τη ζωή της, η ευλάβεια προς την Αγία Ρεγγίνα έχει μία μεγάλη απήχηση ιδιαίτερα στη Γαλλία και στη Γερμανία.
Αυτό που είναι επίσης σίγουρο είναι ότι: γύρω στο 750 οικοδομήθηκε μία Βασιλική εκεί που θεωρείτο ότι υπήρχαν τα ιερά λείψανά της και μαζί με τη Βασιλική ιδρύθηκε και ένα Μοναστήρι. Το 854 τα ιερά λείψανά της μεταφέρθηκαν στην Flavigny, όπου διατηρούνται μαζί με τις αλυσίδες της φυλάκισής της.
Σε πολλές πόλεις οικοδομήθηκαν Ναοί που αφιερώθηκαν στο όνομά της.
Η μνήμη της Αγίας Ρεγγίνας από πολλά χρόνια τελείται στις 7 Σεπτεμβρίου και αναφέρεται σε όλα τα εορτολόγια της Εκκλησίας.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου