7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΔΑΡΙΟΥ

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΔΑΡΙΟΥ

Η τοπική μας Εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Παναγία του Ροδαρίου, η οποία την έχει κάτω από την προστασία και τη σκέπη της πριν από πολλούς αιώνες. Η Προσευχή του Ροδαρίου είναι μια ολοκληρωμένη προσευχή, επειδή μελετά τα Μυστήρια της πίστης μας κάτω από το φως του Λόγου του Θεού. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσευχή, διαλογική με τον Θεό, με την Παναγία, με τους άλλους και με τον εαυτό μας. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο πως το Ροδάριο κατά το παρελθόν είναι ένα οικογενειακό χαρακτήρα, αφού κάθε βράδυ, μετά τον κόπο της εργασίας και την τακτοποίηση των θεμάτων που τους απασχολούσαν γύρω από το οικογενειακό δείπνο, οι καθολικοί της Τήνου συνάζονταν γύρω από την Παναγία (που η εικόνα της δεν έλειπε από κανένα σπίτι…) και σ’ αυτήν απεύθυναν την τελευταία σκέψη και προσευχή της ημέρας.

Σήμερα η προσευχή αυτή, ως οικογενειακή σύναξη και προσευχή, έχει ατονήσει. Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που ακόμα προσεύχονται με το Άγιο Ροδάριο, την Κορονέτα, στο χέρι και μετρούν ένα-ένα τα ρόδα που προσφέρουν στη Μητέρα τους για τους ίδιους και τόσους άλλους ακόμα στη σκέψη τους. Πράγματι, η σκέψη τους πετάει από τον Θεό στην Παναγία, από την οικογένειά τους και απ’ αυτούς που αγαπούν στις ανάγκες της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και όλου του κόσμου.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου