7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΡΕΓΓΙΝΑΣ, ΜΑΡΤΥΡΟΣ

 

Γεννήθηκε και έζησε στο Alise (επισκοπή Autun) της Γαλλίας τον τρίτο αιώνα. Η μητέρα της πέθανε κατά τον τοκετό. Όταν ενηλικιώθηκε ασπάστηκε τη χριστιανική πίστη, ενώ ο ειδωλολάτρης πατέρας της αφού μάταια προσπάθησε να την πείσει να απαρνηθεί την πίστη της, τη φυλάκισε και στη συνέχεια την αποκεφάλισε.

Αν και νεαρή, η Ρεγγίνα δέχτηκε τα βάσανα του μαρτυρίου, ακολουθώντας μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή. Διάλεξε να ολοκληρώσει την επίγεια ζωή της και να ανοιχτεί σε μια καλύτερη που θα της πρόσφερε ένα πολύ πιο λαμπρό και διαρκή βασίλειο.

Σε αντίθεση με τα ελάχιστα στοιχεία για τη ζωής της, η ευλάβεια προς αυτήν απέκτησε μια τεράστια εξάπλωση, ειδικά στη Γαλλία, στη Βουργουνδία, την Alise, τη Flavigny και στη Γερμανία στο Osnabrück. Αυτές οι δύο τελευταίες πόλεις ήταν πρωταγωνίστριες σε μια διαμάχη, γύρω στον δέκατο έβδομο αιώνα, επειδή η καθεμία ισχυριζόταν πως κατείχε τα λείψανά της. Το 1693 ο επίσκοπος της Autun έβαλε τέλος στη διαμάχη αυτή, επιτρέποντας και στις δύο πόλεις να εκθέσουν και να τιμούν τα λείψανά τους.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου