7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΡΕΓΓΙΝΑΣ, ΜΑΡΤΥΡΟΣ

 

Γεννήθηκε και έζησε στο Alise (επισκοπή Autun) της Γαλλίας τον τρίτο αιώνα. Η μητέρα της πέθανε κατά τον τοκετό. Όταν ενηλικιώθηκε ασπάστηκε τη χριστιανική πίστη, ενώ ο ειδωλολάτρης πατέρας της αφού μάταια προσπάθησε να την πείσει να απαρνηθεί την πίστη της, τη φυλάκισε και στη συνέχεια την αποκεφάλισε.

Αν και νεαρή, η Ρεγγίνα δέχτηκε τα βάσανα του μαρτυρίου, ακολουθώντας μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή. Διάλεξε να ολοκληρώσει την επίγεια ζωή της και να ανοιχτεί σε μια καλύτερη που θα της πρόσφερε ένα πολύ πιο λαμπρό και διαρκή βασίλειο.

Σε αντίθεση με τα ελάχιστα στοιχεία για τη ζωής της, η ευλάβεια προς αυτήν απέκτησε μια τεράστια εξάπλωση, ειδικά στη Γαλλία, στη Βουργουνδία, την Alise, τη Flavigny και στη Γερμανία στο Osnabrück. Αυτές οι δύο τελευταίες πόλεις ήταν πρωταγωνίστριες σε μια διαμάχη, γύρω στον δέκατο έβδομο αιώνα, επειδή η καθεμία ισχυριζόταν πως κατείχε τα λείψανά της. Το 1693 ο επίσκοπος της Autun έβαλε τέλος στη διαμάχη αυτή, επιτρέποντας και στις δύο πόλεις να εκθέσουν και να τιμούν τα λείψανά τους.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου