7 Σεπτεμβρίου Μνήμη της Αγίας Ρεγγίνας, Μάρτυρος

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΡΕΓΓΙΝΑΣ, ΜΑΡΤΥΡΟΣ

Γεννήθηκε και έζησε στο Alise (επισκοπή Autun) της Γαλλίας τον τρίτο αιώνα. Η μητέρα της πέθανε κατά τον τοκετό. Όταν ενηλικιώθηκε ασπάστηκε τη χριστιανική πίστη, ενώ ο ειδωλολάτρης πατέρας της αφού μάταια προσπάθησε να την πείσει να απαρνηθεί την πίστη της, τη φυλάκισε και στη συνέχεια την αποκεφάλισε.

Αν και νεαρή η Ρεγγίνα δέχτηκε τα βάσανα του μαρτυρίου, ακολουθώντας μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή. Διάλεξε να ολοκληρώσει την επίγεια ζωή της και να ανοιχτεί σε μια καλύτερη που θα της πρόσφερε ένα πολύ πιο λαμπρό και διαρκή βασίλειο.

Σε αντίθεση με τα ελάχιστα στοιχεία για τη ζωής της, η ευλάβεια προς τη Ρεγγίνα απέκτησε μια τεράστια εξάπλωση, ειδικά στη Γαλλία, στη Βουργουνδία, την Alise, τη Flavigny και στη Γερμανία στο Osnabrück. Αυτές οι δύο τελευταίες πόλεις ήταν πρωταγωνίστριες σε μια διαμάχη, γύρω στον δέκατο έβδομο αιώνα, επειδή η καθεμία ισχυριζόταν πως κατείχε τα λείψανά της. Το 1693 ο επίσκοπος της Autun έβαλε τέλος στη διαμάχη αυτή, επιτρέποντας και στις δύο πόλεις να εκθέσουν και να τιμούν τα λείψανά τους.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου