7 Ιανουαρίου Μνήμη του Αγίου Ραϋμόνδου, πρεσβυτέρου

7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΫΜΟΝΔΟΥ, ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

 

 

Γεννημένος το 1175 στο Peñafort σπούδασε στη Βαρκελώνη και στη Μπολόνια όπου γνώρισε το SinibaldoFieschi, τον μετέπειτα Πάπα Ιννοκέντιο 4ο. Όταν επέστρεψε στη Βαρκελώνη διορίστηκε Κανονικός του Καθεδρικού Ναού. Λίγα χρόνια πριν, ο άγιος Δομίνικος είχε ιδρύσει το Τάγμα των Δομινικανών και όταν το 1222 οι Μοναχοί εγκαταστάθηκαν στην πόλη ο Ραϋμόνδος εγκαταλείπει τη θέση του και γίνεται Δομινικανός. Το 1223 στήριξε τον άγιο Πέτρο Nolasco στον αγώνα του για την απελευθέρωση των σκλάβων.

Κατόπιν πρόσκλησης του Πάπα Γρηγορίου του 9ου τακτοποιεί όλα τα μέχρι τότε δογματικά και πειθαρχικά έγγραφα των Παπών ολοκληρώνοντας μια εργασία που όμοιά της δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τότε. Το 1234 ο Πάπας θέλει να τον εκλέξει Αρχιεπίσκοπο Ταρραγόνας, αξίωμα το οποίο ο Ραϋμόνδος απέρριψε. Το 1238 τον εκλέγουν Γενικό Ηγούμενο του Τάγματος. Σε ηλικία των 70 ετών άφησε κάθε ευθύνη και επικεντρώθηκε στην προσευχή, στη μελέτη και στη διδασκαλία των νέων μελών του Τάγματος. Πέθανε στη Βαρκελώνη το 1275.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου