6 χρόνια από την Παπική εγκύκλιο “Laudato Si”

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ “SHARE THE JOURNEY

Είναι γνωστό ότι το περιβάλλον και τα προβλήματα προσφύγων και μεταναστών είναι προτεραιότητα για τον Πάπα Φραγκίσκο.
Παρόλη την πανδημία, από Μάιο 2020 ως Μάιο 2021 “έτρεξε” μεγάλη διαδικτυακή καμπάνια, με τη συμπλήρωση 5ετίας από την εγκύκλιο Laudato Si, μ` εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και webinar, “για την κοινή μας οικία” με ευθύνη του “Οργανισμού για την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη” που προΐσταται ο Καρδινάλιος P. Turkson. Θυμίζουμε ότι, στα πλαίσια της. μια σημαντική εκδήλωση υπήρξε η παγκόσμια διαδικτυακή συνάντηση νέων οικονομολόγων γνωστή ως “Economy of Francesco”, στην Ασσίζη της Ιταλίας.

Την ετήσια καμπάνια, που ολοκληρώθηκε με Refection Day, αλλά θα συνεχισθεί, τουλάχιστον στην Ευρώπη, με άλλους τρόπους και παρουσία κόσμου πλέον, συντονίζει η Συμμαχία “Laudato Si”, με επίτιμο Πρόεδρο το Καρδινάλιο J. C. Hollerich, όπου συμμετέχουν η COMECE (Σύνοδος Καθολικών Ιεραρχιών Ε.Ε.), Κάριτας Ευρώπης, “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” Ευρώπης. CIDSE (Ένωση 18 Καθολικών αναπτυξιακών οργανισμών από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, με έδρα τις Βρυξέλλες), JESE (Κοινωνικά Κέντρα Ιησουιτών) και GCCM (Παγκόσμιο Καθολικό Κίνημα για το Κλίμα)

Η καμπάνια “Μοιράσου το Ταξίδι: το όραμα, το σχέδιο, το βήμα” της Διεθνούς Κάριτας, για την ευαισθητοποίηση των κοινωνιών απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, ολοκλήρωσε την τετραετή πορεία της και τα αποτελέσματα αυτής παρουσιάσθηκαν την 15-6-21, στην Αγία Έδρα, από τους Καρδινάλιους A. Tagle και P. Turkson και το Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Κάριτας Aloysious John και, διαδικτυακά, από εκπροσώπους Κάριτας από διάφορες χώρες. Φυσικά νέες δράσεις, σε τοπικό και διεθνή επίπεδο, αναμένονται σύντομα.

Για όλα τα ανωτέρω μπορείτε να μάθετε στις ιστοσελίδες των οργανώσεων.

Πληροφόρηση από VaticanNews

Αφίσες και σχέδια από Caritas Ευρώπης και “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” Ευρώπης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου