6 Ιουλίου μνήμη της Αγίας Μαρίας Γκορέττι, παρθενομάρτυρος

 

Γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1890 σε ένα χωριό της επαρχίας της Ανκόνα στην Ιταλία. Ήταν το δεύτερο από τα έξι παιδιά μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας.

Δέκα χρόνια από τη γέννησή της ο πατέρας της πέθανε. Έτσι ημικρή Μαρία αναγκάστηκε να φροντίσει τα υπόλοιπα αδέλφια της προκειμένου η χήρα μητέρα τους  να εργαστεί για να επιβιώσουν. Στην ηλικία των έντεκα έκανε την Πρώτη της Κοινωνία και από τότε ωρίμαζε μέσα της η πρόθεση της αγιοσύνης. Επιθυμούμε να πεθάνει δίχως να διαπράξει βαριές αμαρτίες.

Τη Μαρία ερωτεύτηκε παράφορα ένας νεαρός ονόματι Alessandro Serenelli. Στις 5 Ιουλίου 1902 της επιτέθηκε και αποπειράθηκε να την βιάσει. Εκείνη αντιστάθηκε και ο νεαρός τη μαχαίρωσε. Η Μαρία πέθανε την επομένη μετά από μια εγχείρηση. Λίγο πριν ξεψυχήσει είπε στην μητέρα της: «από αγάπη για τον Ιησού τον συγχωρώ. Θέλω να είμαι μαζί μου στον Παράδεισο».

Ο Serenelli καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης και μετάνιωσε αφότου είδε σε όνειρο τη Μαρία να του λέει πως μια μέρα θα πήγαινε κι εκείνος στον Παράδεισο. Εξέτισε ποινή φυλάκισης 27 ετών και μετά την αποφυλάκισή του ζήτησε συγχώρεση από τη μητέρα της Μαρίας.

Η Μαρία Goretti αγιοποιήθηκε το 1950 από τον Πάπα Πίο 12ο.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΝΤΙΑΝΟΥ

  Εξελέγη Πάπας το 230, περίοδο που ο χριστιανισμός κατόρθωσε να οργανωθεί καθώς ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Σεβήρος ήταν αρκετά ανεκτικός με το θρησκευτικό ζήτημα. Εντούτοις,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου