6 Ιουλίου μνήμη Αγίας Μαρίας Γκορέττι Παρθενομάρτυρος

Γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1890 σε ένα χωριό της επαρχίας της Ανκόνα στην Ιταλία. Ήταν το δεύτερο από τα έξι παιδιά μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας. Δέκα χρόνια από τη γέννησή της, ο πατέρας της πέθανε, έτσι η Μαρία έπρεπε να φροντίσει τα υπόλοιπα αδέλφια της προκειμένου η χήρα μητέρα να εργαστεί για να επιβιώσουν. Στην ηλικία των έντεκα ετών, η Μαρία έκανε την Πρώτη της Κοινωνία και από τότε ωρίμαζε μέσα της η πρόθεση της αγιοσύνης. Επιθυμούμε να πεθάνει πριν να διαπράξει συγκεκριμένες βαριές αμαρτίες. Τη Μαρία ερωτεύτηκε παράφορα ένας νεαρός ονόματι Alessandro Serenelli. Στις 5 Ιουλίου 1902 της επιτέθηκε και αποπειράθηκε να την βιάσει. Η Μαρία αντιστάθηκε κι εκείνος τη μαχαίρωσε. Η Μαρία πέθανε την επομένη μετά από μια εγχείρηση. Λίγο πριν ξεψυχήσει είπε στην μητέρα της: «από αγάπη για τον Ιησού τον συγχωρώ. Θέλω να είναι μαζί μου στον Παράδεισο».
Ο Serenelli καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση και μετάνιωσε αφότου είδε σε όνειρο τη Μαρία να του λέει πως μια μέρα θα πάει κι εκείνος στον Παράδεισο. Εξέτισε ποινή φυλάκισης 27 ετών και μετά την αποφυλάκισή του ζήτησε συγχώρεση από τη μητέρα της Μαρίας.
Η Μαρία Goretti αγιοποιήθηκε το 1950 από τον Πάπα Πίο 12ο.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου