6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ μνήμη του Αγίου Πέτρου εκ Βερόνας, πρεσβυτέρου και μάρτυρος

 

Γεννήθηκε στη Βερόνα προς το τέλος του 12ου αιώνα σε μια οικογένεια αιρετικών, ακόμα νεότατος όμως αποστασιοποιήθηκε από τους συγγενείς του.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, έπειτα εισήλθε στο Τάγμα των Δομινικανών όταν ο Άγιος Δομήνικος ήταν ακόμα εν ζωή.

Ήταν πρωτεργάτης στην προσπάθεια δημιουργίας διαφόρων ιδρυμάτων και αδελφοτήτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αιρέσεις της εποχής. Για το λόγο αυτό, αλλά κυρίως για να κηρύσσει, περιόδευε σε πολλές πόλεις της Ιταλίας. Το κέντρο όμως της αποστολής του βρισκόταν στο Μιλάνο όπου ο Πάπας Ιννοκέντιος ο 4οςτο διορίζει δικαστή της Ιεράς Εξέτασης για την πόλη του Μιλάνου και του Κόμο.

Εναντιώθηκε σε κάθε σέκτα προξενώντας την βίαιη αντίδρασή των αιρετικών που του κόστισε την ίδια του τη ζωή. Μετά το θάνατό του απέκτησε τη φήμη του θαυματουργού. Αρκετοί αιρετικοί βλέποντας να συμβαίνουν ανεξήγητα φαινόμενα μεταστράφηκαν και επέστρεψαν στην αγκαλιά της Καθολικής Εκκλησίας. Έτσι ο Πάπας εννέα μήνες μετά το θάνατό του, στις 9 Μαρτίου 1253 προέβη στην αγιωνυμία του.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου