513η επέτειος από την ίδρυση του Σώματος της Ποντιφικής Ελβετικής Φρουράς

513η  επέτειος από την ίδρυση  του Σώματος της Ποντιφικής Ελβετικής Φρουράς

Με την ευκαιρία της 513ης επετείου από την ίδρυση του Σώματος της Ποντιφικής Ελβετικής Φρουράς, στις 22 Ιανουαρίου 2019 θα φορέσουν νέα κράνη κατασκευασμένα από συνθετικό ASA με τρισδιάστατη εκτύπωση.

Εξάλλου, θα δημοσιευθεί ηλεκτρονικά το πρώτο βίντεο κλιπ της σειράς «1506 – η Ποντιφική Ελβετική Φρουρά διηγείται» – με θέμα «τιμητική υπηρεσία» [Vatican News].

Η 22η Ιανουαρίου, θα εορταστεί όπως ορίζει η παράδοση με την Ευχαριστιακή Τελετή στην Εκκλησία “Santa Maria della Pietà in Campo SantoT eutonico”. Επίτιμοι προσκεκλημένοι είναι οι μοναχοί του τάγματος «Fatebene fratelli», οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Φαρμακείο του Βατικανού καθώς και στη Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας και Υγιεινής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι Ελβετοί Φρουροί θα κάνουν βήμα προς το Quartiere Svizzero (Ελβετική Συνοικία), περνώντας κάτω από την Αψίδα delle Campane και διασχίζοντας την Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Αυτό γίνεται εις ανάμνηση της άφιξης των Ελβετών μισθοφόρων στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στις 22 Ιανουαρίου του 1506, έτος ίδρυσης του Σώματος.

Μετά την επιστροφή στο Quartiere θα λάβει χώρα στρατιωτική εκδήλωση. Για πρώτη φορά οι φρουροί θα φορέσουν νέα μαύρα κράνη από συνθετικό ASA που παράχθηκαν με 3Dεκτυπωτή στην Ελβετία. Την ίδια ημέρα θα δημοσιευθεί στα κανάλια των κοινωνικών μέσων μας το πρώτο βίντεο κλιπ της σειράς «1506 – η Ελβετική Φρουρά διηγείται» με θέμα «υπηρεσία τιμής». Μετά το χριστουγεννιάτικο βίντεο κλιπ το οποίο προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, η Ελβετική Φρουρά επιθυμεί να μεταδώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του Σώματος. Αυτό το πρώτο βίντεο κλιπ δείχνει τους Ελβετούς Φρουρούς κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για την υποδοχή ενός αρχηγού κράτους, στην προκειμένη περίπτωση την άφιξη του Προέδρου της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. AlainBerset. Έτσι, καθ’ όλο  το έτος, η Ελβετική Φρουρά στις 20 κάθε μήνα, θα παρουσιάζει ένα βίντεο κλιπ για ένα συγκεκριμένο θέμα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε ο Ναός του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο

Το πρωί της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου,  Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ, μαζί με τον Εφημέριο Χίου π. Λέοντα, επισκέφτηκαν τα

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 10 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου