Μελέτη του Ευαγγελίου

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 17ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

3 Αυγούστου 2023

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

 

Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο  (13,47-53)

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στα πλήθη: «Μοιάζει, πάλι, η βασιλεία των ουρανών με ένα δίχτυ που ρίχθηκε στη θάλασσα κι έπιασε κάθε λογής ψάρια. Όταν γέμισε το δίχτυ, το έσυραν στο γιαλό και κάθισαν και μάζεψαν τα καλά ψάρια σε δοχεία, ενώ τα άχρηστα τα πέταξαν έξω. Έτσι θα γίνει και στο τέλος του κόσμου. Θα βγουν οι άγγελοι και θα χωρίσουν τους κακούς απ’τους δίκαιους και θα τους ρίξουν στο καμίνι της φωτιάς. Εκεί θα είναι ο θρήνος και το τρίξιμο των δοντιών.

Τα καταλάβατε όλα αυτά;” Του λένε: “Ναι”. Κι εκείνος τους είπε: “Γι’αυτό, κάθε γραμματέας που διδάχθηκε για τη βασιλεία των ουρανών, μοιάζει με έναν οικοδεσπότη, ο οποίος βγάζει από το θησαυρό του νέα και παλαιά”.

Λόγος του Κυρίου

 

Στοχασμός

«Τα καταλάβατε όλα αυτά;» Ο Ιησούς μιλάει μέσα από παραβολές, παίρνει τις απλές καταστάσεις της ζωής και μέσα από αυτές θέλει να μας αποκαλύψει τη Βασιλεία του Θεού.

Εάν θα έλεγε σ’ εμάς αυτά τα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε: «Ναι, καταλάβαμε;».

Πολλές φορές ακούμε το Λόγο, κάνουμε εμπειρία πως οι λέξεις δεν είναι δύσκολες, πως το λεξιλόγιο είναι απλό, αλλά υπάρχει κάτι που μας ξεφεύγει.

Τι θέλεις να μας πεις Ιησού;

Η βασιλεία σου είναι για όλους, κανείς δεν αποκλείεται από αυτήν, μόνο στο τέλος θα κριθούμε αν θα ανήκουμε στη βασιλεία, και θα είναι η ζωή μας που θα αποφασίσει, θα είναι οι επιλογές μας, και η απόφαση μας να σε ακολουθήσουμε Ιησού.

 

Προσευχήσου……

«Σε δοξάζω Κύριε για το Λόγο σου, Σε ευχαριστώ γιατί και σήμερα βρήκα αυτό το χρόνο να σε συναντήσω στο Λόγο σου και να ακούσω τη φωνή σου. Είναι δυνατός ο Λόγος σου, Κύριε, φτάνει βαθιά μες στην καρδιά, φωτίζει το νου, τονώνει την πίστη, ανανεώνει την ελπίδα. Ζητώ Κύριε, το Πνεύμα σου το Άγιο για να αντιλαμβάνομαι στη ζωή μου τη δύναμη αυτού του Λόγου.

Τα λόγια σου, Κύριε Ιησού, ας διατηρούν την καρδιά μου ελεύθερη και ειλικρινή, ώστε να μου επιτρέπει να σε δέχομαι και να σε αναγνωρίζω, ως Κύριο μου και Σωτήρα μου. Μάθε με να συχνάζω με πιστότητα το Λόγο σου για να διατηρώ σταθερή την πίστη μου. Αμήν.

(www.episkopisyrou.gr)

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου