Μελέτη του Ευάγγελολίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 

19  Μαΐου 2023

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (15, 12-17)

Αυτή είναι η δική μου εντολή: να αγαπάτε ο ένας τον άλλο όπως σας αγάπησα. Μεγαλύτερη αγάπη απ’αυτή κανένας δεν έχει, όταν κάποιος θυσιάσει τη ζωή του για χάρη των φίλων του. Εσείς είστε οι φίλοι μου αν εκτελείτε όσα εγώ σας διατάζω. Δε σας λέω πια δούλους, διότι ο δούλος δε γνωρίζει τι κάνει ο κύριός του. Αλλά εσάς σας ονόμασα φίλους, διότι σας έκαμα γνωστά όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου. Δε με διαλέξατε εσείς, αλλά εγώ σας διάλεξα και σας όρισα να πάτε και να καρποφορήσετε και ο καρπός σας να είναι μόνιμος. Ώστε ό,τι ζητείστε απ’τον Πατέρα στο όνομά μου, να σας το δώσει. Αυτή την εντολή σας δίνω: να αγαπάτε ο ένας τον άλλο.

 

Στοχασμός

«Εσείς είστε φίλοι μου αν κάνετε αυτά τα οποία εγώ σας παραγγέλλω».

Ο Ιησούς είναι πάντοτε φίλος μας, δεν αλλάζει η στάση του απέναντί μας. Εμείς με τη σειρά μας τι κάνουμε; Και εμείς είμαστε φίλοι του, ας απαντήσουμε στην αγάπη του κάνοντας όπως εκείνος έκανε.

«Δε με διαλέξατε εσείς αλλά εγώ σας διάλεξα και σας όρισα να  πάτε και να καρποφορήσετε»

Εκείνος μας διάλεξε και μοναδικό κριτήριο του είναι η αγάπη του για μας, για τον καθένα από εμάς. Και μας διάλεξε όχι για να είμαστε δούλοι, αλλά φίλοι του Θεού, ενωμένοι μαζί του με μια μοναδική αγάπη.

Ποιος είναι ο καρπός που μας όρισε να φέρουμε; ο καρπός είναι η αγάπη. Η αγάπη για το Θεό Πατέρα που περνά μέσα από την αγάπη για τους αδελφούς, θέτοντας τη ζωή μας στην υπηρεσία τους. Αυτόν τον καρπό φέρνει όποιος τηρεί τις εντολές του και μένει ενωμένος μαζί του.

       

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Κύριε, εσύ με διάλεξες, όχι γιατί είμαι καλύτερος από τους άλλους αλλά επειδή με αγάπησες. Με διάλεξε για να είμαι φίλος σου. Δεν με αποκαλείς δούλο, αλλά φίλο. Τι υπέροχο μεγαλείο ο Θεός να με έχει διαλέξει για φίλο του, για να είμαι σε κοινωνία μαζί του και να μοιράζομαι την ίδια του τη Θεϊκή ζωή. Σε ευχαριστώ Κύριε για αυτή τη φιλία που μου ζητάς, συγχώρεσε αν κάποιες φορές προδίδω αυτή τη φιλία. Όταν φθάνουν αυτές οι στιγμές μη με εγκαταλείπεις, αλλά δείξε μου ακόμη περισσότερο την αγάπη σου, ώστε το παράδειγμα της δικής σου πιστότητας να ενδυναμώσει και τη δική μου. Αμήν.

(www.episkopisyrou.gr)

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Η_ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου