Απογοήτευση Γάλλων Επισκόπων για τη συμμετοχή μόνο 30 ατόμων στη Θεία Λειτουργία.

3

Απογοήτευση Γάλλων Επισκόπων  για τη συμμετοχή μόνο 30 ατόμων στη Θεία Λειτουργία.

Το όριο των τριάντα ατόμων στις θρησκευτικές γιορτές στη Γαλλία παραμένει σε ισχύ προς το παρόν. Παρά τις διαμαρτυρίες των Επισκόπων και άλλων εκπροσώπων της Λατρείας και τη δέσμευση της εκτελεστικής επιτροπής να διορθώσει τη διάταξη, ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν επιβεβαίωσε την απόφασή του, υπό το φως – όπως εξήγησε – της τρέχουσας “επιδημιολογικής κατάστασης”.
Οι Επίσκοποι αισθάνθηκαν λύπη και αποφάσισαν να ασκήσουν νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την πεποίθηση ότι «έχουν το καθήκον να επιβλέπουν για την ελευθερία Λατρείας στη χώρα μας». Το Γαλλικό Μόνιμο Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ για την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 18:00
Τις τελευταίες μέρες, οι Ιεράρχες πρότειναν ένα σύμφωνο πρωτοκόλλου, με το οποίο να προβλέπεται χώρος 4 τετραγωνικών μέτρων γύρω από κάθε πιστό και μερική συμπλήρωση του Ναού από το ένα τρίτο της συνηθισμένης χωρητικότητας του. “Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες δυσκολίες – ανέφεραν – και ότι αυτές οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεσμεύουν τους πιστούς. Μπορεί όμως η προσφυγή στο νόμο, να βοηθήσει στην ηρεμία των ψυχών. Και το σημείωμα καταλήγει: “Είναι σαφές σε όλους μας ότι η Θεία Λειτουργία δεν μπορεί να γίνει τόπος αγώνα για δικαίωση, αλλά παραμένει αιτία ειρήνης και κοινωνίας”.
Η πίστη δεν είναι κάτι το συμπληρωματικό
«Η Λατρεία, είχαν δηλώσει οι Επίσκοποι σε προηγούμενο δελτίο τύπου – σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με εμπορικές δραστηριότητες, διότι με τον τρόπο αυτό η μεταχείριση των θρησκειών οδηγεί στο να θεωρήσουμε την πίστη εκατομμυρίων πιστών ως κάτι το μη ουσιαστικό. Αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος για ολόκληρη την κοινωνία μας ».
Τέλος, οι Επίσκοποι επανέλαβαν “την πλήρη και απόλυτη δέσμευση των Καθολικών Χριστιανών στην καταπολέμηση αυτής της επιδημίας και την επιθυμία τους να υπηρετήσουν το μεγαλύτερο καλό της κοινωνίας μας”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου