Ο Πάπας ανοίγει την Αγία Θύρα στον καθεδρικό ναό Μπανγκούι 29/11/2015 Ραδιόφωνο του Βατικανού

Ο Πάπας ανοίγει την Αγία Θύρα στον καθεδρικό ναό Μπανγκούι 29/11/2015 Ραδιόφωνο του Βατικανού

Ο κλήρος, τα μέλη των μοναχικών ταγμάτων, κατηχητές και οι νέοι συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο πάπας Φραγκίσκος το βράδυ της Κυριακής στον Καθεδρικό Ναό του Μπανγκούι, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πάπας άνοιξε την Αγία Θύρα του καθεδρικού ναού για την έναρξη του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας. Το Ιωβηλαίο έτος αρχίζει επίσημα στις 8 Δεκεμβρίου. Στην ομιλία του κατά τη Θεία Λειτουργία ο Άγιος Πατέρας μίλησε για την χριστιανική κλήση του να αγαπάμε τους εχθρούς μας, λέγοντας ότι μας προστατεύει «από τον πειρασμό να επιδιώκουμε εκδίκηση και από τον φαύλο κύκλο των ατελείωτων αντιποίνων».

Πάπας στους νέους: Ο Ιησούς μπορεί να μετατρέψει τους τοίχους σε ένα μονοπάτι

Ο πάπας Φραγκίσκος το Σάββατο ενθάρρυνε τους νέους ανθρώπους στην Ουγκάντα να μετατρέψουν τις αρνητικές εμπειρίες σε θετικές, με τη βοήθεια και τη Χάρη του Ιησού. Στην ομιλία του, που για άλλη μια φορά ήταν εκτός κειμένου, ο Πάπας προέτρεψε τους νέους να ανοίξουν την πόρτα της καρδιάς τους στον Ιησού. Περισσότεροι από 150.000 νέοι με επευφημίες και χορό είχαν συγκεντρωθεί σε αεροδρόμιο κοντά στην Καμπάλα για να ακούσουν τον Πάπα αλλά και να του προσφέρουν ένα θερμό καλωσόρισμα. Πριν από την ομιλία του, ο Πάπας άκουσε την μαρτυρία δύο νέων, του Εμμανουήλ και του Winnie, οι οποίοι και οι δύο είχαν αντιμετωπίσει πολλά αρνητικά γεγονότα στη ζωή τους.

Ο πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται καταυλισμό προσφύγων στο Μπανγκούι 29/11/2015 Ραδιόφωνο του Βατικανού

Ο πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή επισκέφθηκε καταυλισμό προσφύγων στο Μπανγκούι στον οποίο φιλοξενούνται εκτοπισμένοι λόγω της θρησκευτικής βίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ). Αυτούς τους ανθρώπους, θύματα της βίας, τους μίλησε για την ειρήνη· είμαστε όλοι αδέλφια, τους είπε, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκευτικών πιστεύω. Πρέπει να εργαστούμε, να προσευχόμαστε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ειρήνη. Ενώ προειδοποίησε, «η ειρήνη δεν είναι δυνατή χωρίς αγάπη, χωρίς φιλία, χωρίς ανοχή και χωρίς συγχώρεση».
Μιλώντας και ενώ τον είχαν περικυκλώσει πολλά παιδιά, ο Πάπας τους είπε ότι είχε προσέξει αυτό που είχαν γράψει: «Ειρήνη, συγχώρεση, ενότητα και αγάπη», «Η ευχή μου», τους είπε, «είναι να μπορείτε να ζείτε ειρηνικά, ανεξάρτητα από την εθνοτική ομάδα στην οποία ανήκετε, τον πολιτισμό σας, τη θρησκεία και το κοινωνικό σας υπόβαθρο …

όλοι να ζούμε εν ειρήνη, διότι είμαστε όλοι αδέλφια».
 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου