28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΝΩΝΟΣ, ΑΒΒΑ

28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΝΩΝΟΣ, ΑΒΒΑ

Ο Άγιος Κόνωνας γεννήθηκε στη Μεσίνα το 1139. Ο πατέρας του ονομαζόταν Ανσέλμος και ήταν νορμανδός κόμης διοικητής της πόλεως.

Νεαρός ακόμη άφησε πίσω το πατρικό σπίτι και τα πλούτη της οικογένειάς του και εισήχθη στη κοντινή μονή του Αγίου Βασιλείου. Μετατέθηκε όμως στο μοναστήρι του Φραγκαλά όπου προετοιμάστηκε για την ιεροσύνη από τον άγιο Σιλβέστρο da Troina και τον άγιο Λαυρέντιο da Frazzanò.

Μετά τη χειροτονία του αισθανόταν έντονή την επιθυμία να ακολουθήσει τον ασκητικό βίο και να γίνει ερημίτης μοναχός. Τότε, με άδεια των ανωτέρων του αποσύρθηκε σε μια σπηλιά.

Πολύ σύντομα η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της περιφέρειας αφού ήταν υπόδειγμα αγιότητας.

Κάποια στιγμή κλήθηκε από τους ανωτέρους να επανέλθει στο μοναστήρι. Εκεί οι συνάδελφοί του τον εξέλεξαν ηγούμενο.

Έπειτα από ένα προσκύνημα στους Αγίους Τόπους αποφάσισε να διαθέσει την πατρική του περιουσία στους φτωχούς και να επανέλθει στην αγαπημένη του σπηλιά του ερημίτη.

Όταν η πόλη μαστιζόταν από μια μολυσματική ασθένεια οι κάτοικοι απευθύνθηκαν σε εκείνον. Με θαυματουργικό τρόπο η πανδημία έπαψε. Πέθανε σε ηλικία 97 ετών, στις 28 Μαρτίου 1236, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής. Αγιοποιήθηκε το έτος 1630.

(π.Γ.Π.)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου