28 ΜΑΪΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

28 ΜΑΪΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Γεννήθηκε περί τα τέλη του 5ου αιώνα στην πόλη Autunτης Γαλλίας. Δύο φορές έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας όμως κατόρθωσε να γλιτώσει θαυματουργικά. Την πρώτη φορά πριν ακόμα γεννηθεί όταν η μητέρα του απειλήθηκε για άμβλωση και τη δεύτερη έπειτα από δηλητηρίαση.

Πιθανότατα η οικογένειά του να είχε κάποια σχετική ευμάρεια. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι μπόρεσε να μορφωθεί στο Αβαλόν. Για δεκαπέντε χρόνια κατοίκησε μαζί με κάποιο συγγενή του ακολουθώντας βίο ερημίτη και ασκητή ώσπου ο επίσκοπος της Autun Αγριππίνος να τον χειροτονήσει διάκονο και τρία χρόνια αργότερα πρεσβύτερο. Ο διάδοχος του επισκόπου Νεττάριος του ανέθεσε τη διοίκηση της μονής του Αγίου Συνφοριανού σηματοδοτώντας  την αρχή μιας περιόδου αναγέννησης για το μοναστήρι. 

Το 556 βρίσκεται στο Παρίσι, φιλοξενούμενος του βασιλιά Χιλπερίχου. Ο βασιλιάς εκτίμησε πολύ τις αρετές του Γερμανού, για το λόγο αυτό τον προβάλει ως διάδοχο της επισκοπής έδρας των Παρισίων. Ως επίσκοπος αποτέλεσε έναν από του πιο έμπιστους συμβούλους του βασιλιά, θεμελίωσε Ιερές Μονές, έλαβε μέρος στη σύνοδο της Τούρ το 567 και των Παρισίων.

Πέθανε στις 28 Μαΐου 576. Μετά το θάνατό του πολυάριθμα θαύματα καταγράφηκαν στο μνήμα του. Σήμερα τα λείψανά του φυλάσσονται στο St.-Germain-des-Pré.

(π.Γ.Π.)

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου