28 ΜΑΪΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

28 ΜΑΪΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Γεννήθηκε περί τα τέλη του 5ου αιώνα στην πόλη Autunτης Γαλλίας. Δύο φορές έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας όμως κατόρθωσε να γλιτώσει θαυματουργικά. Την πρώτη φορά πριν ακόμα γεννηθεί όταν η μητέρα του απειλήθηκε για άμβλωση και τη δεύτερη έπειτα από δηλητηρίαση.

Πιθανότατα η οικογένειά του να είχε κάποια σχετική ευμάρεια. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι μπόρεσε να μορφωθεί στο Αβαλόν. Για δεκαπέντε χρόνια κατοίκησε μαζί με κάποιο συγγενή του ακολουθώντας βίο ερημίτη και ασκητή ώσπου ο επίσκοπος της Autun Αγριππίνος να τον χειροτονήσει διάκονο και τρία χρόνια αργότερα πρεσβύτερο. Ο διάδοχος του επισκόπου Νεττάριος του ανέθεσε τη διοίκηση της μονής του Αγίου Συνφοριανού σηματοδοτώντας  την αρχή μιας περιόδου αναγέννησης για το μοναστήρι. 

Το 556 βρίσκεται στο Παρίσι, φιλοξενούμενος του βασιλιά Χιλπερίχου. Ο βασιλιάς εκτίμησε πολύ τις αρετές του Γερμανού, για το λόγο αυτό τον προβάλει ως διάδοχο της επισκοπής έδρας των Παρισίων. Ως επίσκοπος αποτέλεσε έναν από του πιο έμπιστους συμβούλους του βασιλιά, θεμελίωσε Ιερές Μονές, έλαβε μέρος στη σύνοδο της Τούρ το 567 και των Παρισίων.

Πέθανε στις 28 Μαΐου 576. Μετά το θάνατό του πολυάριθμα θαύματα καταγράφηκαν στο μνήμα του. Σήμερα τα λείψανά του φυλάσσονται στο St.-Germain-des-Pré.

(π.Γ.Π.)

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου