28 ΜΑΪΟΥ μνήμη του Αγίου Γερμανού, Επισκόπου Παρισίων

 Γεννήθηκε περί τα τέλη του 5ου αιώνα στην πόλη Autun της Γαλλίας. Δύο φορές έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας όμως κατόρθωσε να γλιτώσει θαυματουργικά. Την πρώτη φορά πριν ακόμα γεννηθεί όταν η μητέρα του απειλήθηκε για άμβλωση και τη δεύτερη έπειτα από δηλητηρίαση.

Πιθανότατα η οικογένειά του να είχε κάποια σχετική ευμάρεια. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι μπόρεσε να μορφωθεί στο Αβαλόν. Για δεκαπέντε χρόνια κατοίκησε μαζί με κάποιο συγγενή του ακολουθώντας βίο ερημίτη και ασκητή ώσπου ο επίσκοπος της Autun Αγριππίνος να τον χειροτονήσει διάκονο και τρία χρόνια αργότερα πρεσβύτερο. Ο διάδοχος του επισκόπου Νεττάριος του ανέθεσε τη διοίκηση της μονής του Αγίου Συνφοριανού σηματοδοτώντας για το μοναστήρι την απαρχή μιας περιόδου αναγέννησης.

Το 556 βρίσκεται στο Παρίσι, φιλοξενούμενος του βασιλιά Χιλπερίχου. Ο βασιλιάς εκτίμησε πολύ τις αρετές του Γερμανού, για το λόγο αυτό τον προβάλει ως διάδοχο της επισκοπής έδρας των Παρισίων. Ως επίσκοπος αποτέλεσε έναν από του πιο έμπιστους συμβούλους του βασιλιά, θεμελίωσε Ιερές Μονές, έλαβε μέρος στη σύνοδο της Τούρ το 567 και των Παρισίων.

Πέθανε στις 28 Μαΐου 576. Μετά το θάνατό του πολυάριθμα θαύματα καταγράφηκαν στο μνήμα του. Σήμερα τα λείψανά του φυλάσσονται στο St.-Germain-des-Pré.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου