Τα Λεόντεια στην Τήνο για 26η συνεχή Χρονιά

Τα Λεόντεια στην Τήνο για 26η συνεχή Χρονιά

Η παράδοση, που ξεπέρασε ήδη το ένα τέταρτο του αιώνα, συνεχίζεται….
Οι Μαριανοί Αδελφοί, γεννημένοι στην πλειονότητά τους στην Τήνο, πήραν στα 1990 μια πρωτοβουλία που όχι μόνο πέτυχε, αλλά έγινε θεσμός αγαπημένος και απαράβατος.

Επί 26 χρόνια, οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου των δύο Λεοντείων, του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και της Λεοντείου Πατησίων, έρχονται, λίγο πριν από τις διακοπές του Πάσχα, στην Τήνο στο πλαίσιο μιας διήμερης εκδρομής, συνοδευόμενοι από frères, Καθηγητές και Καθηγήτριες των σχολείων τους. Η εκδρομή δεν έχει σκοπό μόνο ούτε κυρίως ψυχαγωγικό: αποβλέπει στη βίωση από τους εφήβους του προσκυνήματος στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας αλλά και τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον και τη λαϊκή παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πανέμορφων χωριών του νησιού.

Καθώς η κάθε μαθητική γενιά μεταφέρει στις επόμενες τις αλησμόνητες στιγμές που έζησε στο νησί, η προσδοκία για την εκδρομή αρχίζει από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και γίνεται αδημονία όσο πλησιάζει ο Απρίλης … Έτσι και φέτος. Όλοι στη Λεόντειο Πατησίων περιμένουν την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου το ίδιο κάνουν και οι συμμαθητές τους του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης που θα ακολουθήσουν μια βδομάδα μετά, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

Και κάθε χρονιά, το ταξίδι και η πορεία στο νησί έχουν τόση ομορφιά 

Χαρούμενη αναχώρηση από τη Ραφήνα, απόλαυση της αιγαιοπελαγίτικης αύρας παραπλέοντας την Άνδρο και αντικρίζοντας από μακριά τα Υστέρνια και την Καρδιανή, άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο στα Κιόνια. Και στη συνέχεια, ευλαβικό προσκύνημα της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Μεγαλόχαρης, αυτού του φάρου της πίστης όλων των Χριστιανών, ξενάγηση στην Πινακοθήκη και στο Μουσείο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και υποδοχή από το Διοικητικό του Συμβούλιο. Την άλλη μέρα, παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Ναό της Παναγίας και, αμέσως μετά, γνωριμία με την Τήνο της φυσικής ομορφιάς και της ανθρώπινης δημιουργίας: με τα παραδοσιακά σπίτια και τους περιστεριώνες στον γραφικό Κουμάρο, με τους μοναδικούς στρογγυλούς ογκόλιθους στο Βωλάξ. Κι όλες αυτές οι εμπειρίες διανθισμένες με διασκέδαση το βράδυ στο ξενοδοχείο και με γεύμα πλούσιο σε τοπικές λιχουδιές ….

Κι όταν φαίνεται πως η εκδρομή φτάνει στο τέλος της, στην πραγματικότητα τέτοιο τέλος δεν υπάρχει. Γιατί όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες λένε με βεβαιότητα ότι, τώρα που γνώρισαν την Τήνο, θα έρχονται και θα ξανάρχονται ως ενήλικοι πολίτες πολλές, πάμπολλες φορές …….!!

Πηγή:tinostoday

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου