25 χρόνια οι μαθητές της Λεοντείου Λυκείου τιμούν την Τήνο

25 χρόνια οι μαθητές της Λεοντείου Λυκείου τιμούν την Τήνο

 

Γράφει η Κατερίνα Αλβέρτη: 

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 ήλθαν στην Τήνο μαθητές και εκπαιδευτικοί της 3ης τάξης του Γυμνασίου από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, οι οποίοι εδώ και 25 χρόνια κάθε χρόνο εκδράμουν στην Τήνο.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τήνου τους υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου, ευχαριστώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις επισκέψεις τους που κάνουν κάθε χρόνο στην Τήνο. Αντάλλαξαν δώρα και ευχές μεταξύ τους ως ένδειξη ευγνωμοσύνης

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Ναό της Μεγαλόχαρης Τήνου ασπαζόμενοι την Εικόνα της Μεγαλόχαρης. Εκεί ο κ. Γ. Ψαλτής τους ξενάγησε στο Ναό και τους ακολούθησε, ενημερώνοντας τους στην επίσκεψή τους στα χωριά της Τήνου.

Συντελεστές αυτής της αξιόλογης και ουσιαστικής πρωτοβουλίας ήταν οι: Αδελφός Ματθαίος Λεβαντίνος, ο κ. Γιάννης Ψάλτης και ο κ. Μάρκος Λεβαντίνος, οι οποίοι αγκάλιασαν Σχολεία και μαθητές, γνωρίζοντάς τους τις ομορφιές και τον πολιτισμό της Τήνου.

Όπως οι ίδιοι ομολογούν, οι δεσμοί των Σχολείων της Λεοντείου με την Τήνο είναι μακρόχρονοι και συναισθηματικά ισχυροί. Αρκετοί καθηγητές και μαθητές αυτών των Σχολείων κατάγονται από την Τήνο έχουν παρουσιάσει θεατρικές παραστάσεις στη Βωλάξ και έχουν κάνει διαφορές εκδόσεις για την Τήνο.

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τότε που άρχισαν οι επισκέψεις – εκδρομές των μαθητών της 3ης Γυμνασίου και των δύο Σχολείων (Πατησίων και Νέας Σμύρνης) 

Έτσι επί ένα τέταρτο του Αιώνα, 7000 μαθητές και πλέον έχουν έρθει στην Τήνο, επισκεύθηκαν εκκλησίες, χωριά και πολιτιστικά κέντρα και έδωσαν αθλητικούς αγώνες με Τηνιακούς μαθητές.

Ένα σημαντικό που ανέφερε ο Αδελφός Ματθαίος Λεβαντίνος είναι ότι, οι εντυπώσεις των παιδιών είναι τόσο ισχυρές που μετά την αποφοίτηση τους συνεχίζουν ως ενήλικες να έρχονται στην Τήνο και κάποιοι αποκτούν και ιδιοκτησίες, ώστε η Τήνος να γίνει δεύτερη πατρίδα τους.

Τα Λεόντεια Λύκεια έδειξαν τον δρόμο.  

Πηγη: www.tiniaki.com/

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου