Το σώμα του Αγίου Πάπα Ιωάννη 23ου στη γενέτειρά του Sotto il Monte

Το σώμα του Αγίου Πάπα Ιωάννη 23ου στη γενέτειρά του Sotto il Monte

Ένας εντυπωσιακός ενθουσιασμός συνοδεύει  την επιστροφή του Πάπα Ιωάννη 23ου στη γενέτειρά του.  Αυτό φανερώνει  το πλήθος  των εθελοντών  όπως και το πλήθος όσων έχουν δηλώσει ότι θα επισκεφθούν  το σώμα του Αγίου  το οποίο θα εκτεθεί  στο ναό της Παναγίας Θεοτόκου της ειρήνης  παράρτημα του Ενοριακού ναού του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού.  Ο Εφημέριος του Sotto il Monte, Πανοσιολογιότατος π. Claudio Dolcini, αναφέρθηκε  στη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι προσκυνητές.

Διαδρομή

Από τον κήπο της Ειρήνης  στην κρύπτη, που αντιπροσωπεύει  το αποκορύφωμα  της πνευματικής πορείας.  Και μετά και άλλοι τόποι  που βοηθούν  στο να διατρέξουν τη ζωή του Άγγελου-Ιωσήφ Roncalli και τους δεσμούς με αυτό που εκείνος ονόμαζε: “η αγαπημένη φωλιά του Sotto il Monte”: Ο Ναός της βάπτισης του,, το σπίτι που γεννήθηκε, η καλοκαιρινή κατοικία του  Ca’ Maitino που έχει μετατραπεί σε μουσείο,  και στους χώρους  γύρω από το Αβαείο  του  Sant’ Egidio στην  Fontanella.

Το βιβλίο

Π π. Χαράζει τη διαδρομή του προσκυνητή  και διηγείται   ατό που περιέχεται σε ένα βιβλίο  που δημοσιεύθηκε αυτές τις ημέρες  από τον Εκδοτικό Οίκο Morcelliana και το έγραψε μαζί με τον ιστορικό Marco Roncalli και έχει τίτλο:  Ένα χωριό, ένας άγιος, Sotto il Monte Giovanni XXIII’. Ένας μικρός τόμος  που προσφέρει  στον αναγνώστη  την ευκαιρία να καταλάβει  την εξέλιξη του προσκυνήματος.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου