ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΒΡΥΣΙ ΤΗΝΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΠΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ 23ου και του ΙΩΑΝΝΗ-ΠΑΥΛΟΥ 2ου

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΒΡΥΣΙ ΤΗΝΟΥ
 

ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΠΩΝ
 

ΙΩΑΝΝΟΥ 23ου και του ΙΩΑΝΝΗ-ΠΑΥΛΟΥ 2ου
 

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου εορτή του Αγίου Ιωάννη 23ου Πάπα πανηγύρισε το παρεκκλήσιο που ευρίσκεται μέσα στους χώρους του Θεομητορικού μας Προσκυνήματος στο Βρυσί και αφιερώθηκε το έτος 2013 προς τιμή των δύο Αγίων Παπών Ιωάννη 23ου και Ιωάννη-Παύλου 2ου.

Στις 6 το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας Νικόλαο και συλλειτούργησαν μαζί του ο Υπεύθυνος του Προσκυνήματος π. Φραγκίσκος και ο εφημέριος Καρδιανής και Κρόκου π. Αντώνιος Φόνσος.
Αρκετοί ευλαβείς των δύο νέων Αγίων έσπευσαν να συμμετάσχουν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και να ζητήσουν τη χάρη του Θεού με τις ικεσίες των.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, αναφέρθηκε στη ζωή των δύο Αγίων και στα ιδιαίτερα χαρίσματα του καθενός. Στην ευλάβειά τους προς την Παναγία, την ταπεινότητα και απλότητα του Ιωάννη 23ου και στην αγάπη του Ιωάννη-Παύλου Β για τη νεολαία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιδιαίτερα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Τέλος ζήτησε από τους παρόντες να ζητούν τις ικεσίες των δύο αυτών νέων Αγίων την οποία είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε και η αγιοσύνη τους φανερώνει ότι και σήμερα ο Κύριος Αγίους Ποιμένες στο άγιό του ποίμνιο.

 


 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου