23 Οκτωβρίου Μνήμη του Αγίου Ιωάννη da Capestrano

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ DA CAPESTRANO

 

 

Γεννήθηκε στο Καπεστράνο, κοντά στην Λ’ Άκουιλα, το 1386. Ο πατέρας του ήταν Γερμανός βαρόνος και η μητέρα του από το Αμπρούτσο.

Σπούδασε στη Περούτζια, αποφοίτησε και έγινε άριστος νομικός, τόσο που διορίστηκε κυβερνήτης της πόλης. Όταν κάποια στιγμή αιχμαλωτίστηκε, αποφάσισε να γίνει Φραγκισκανός.

Ήταν φίλος του Αγίου Βερναρδίνου. Τον υπερασπίστηκε μάλιστα όταν ο Βερναρδίνος κατηγορήθηκε για αίρεση. Ο Πάπας τον έστειλε ως δελεγάτο του στην Αυστρία, τη Βαυαρία, την Πολωνία, όπου οι Χουσίτες εξαπλωνόταν όλο και περισσότερο. Στους Αγίους Τόπους προώθησε την ένωση των Αρμενίων με τη Ρώμη.

Ήταν εβδομήντα χρονών, το 1456, όταν βρέθηκε στη μάχη του Βελιγραδίου που δεχόταν επίθεση από τους Τούρκους. Για έντεκα μέρες και έντεκα νύχτες δεν έφυγε ποτέ από το στρατόπεδο. Τρεις μήνες αργότερα όμως, στις 23 Οκτωβρίου, πέθανε στο Βίλαχ της Αυστρίας (σήμερα Ιλόκ, στην Κροατία).

Αγιοποιήθηκε από τον Πάπα Αλέξανδρο Ζ’ στις 16 Οκτωβρίου 1690. Το 1984, ο Πάπας Άγιος Ιωάννης Παύλος Β’ τον ανακήρυξε προστάτη των στρατιωτικών ιερέων.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου