23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Γεννήθηκε το 1303 στο κάστρο της Finsta στη Σουηδία, όπου ζούσε με τους γονείς της μέχρι την ηλικία των 12 ετών. Παντρεύτηκε τον κυβερνήτη του Östergötland Ulf Gudmarson, με τον οποίο απέκτησε οκτώ παιδιά.

Σύμφωνα με την παράδοση, κατά τη διάρκεια των πρώτων αποκαλύψεων, ο Χριστός της είχε αναθέσει το καθήκον να ιδρύσει μια νέα μοναστική οικογένεια.

Το 1349 η Μπριγκίτη έφυγε από τη Σουηδία για τη Ρώμη προκειμένου να αποκομίσει ένα έτος ιωβηλαίο μαζί με την έγκριση για τη λειτουργία του τάγματός της, το οποίο είχε ως πρώτη έδρα το βασιλικό κάστρο της Βαστένας, που της παραχώρησε ο Βασιλιάς Magnus Erikson.

Εκτός από ορισμένα προσκυνήματα που πραγματοποίησε, παρέμεινε στη Ρώμη μέχρι το θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1373. Η αγιωνυμία της έγινε το 1391 από τον Πάπα Βονιφάτιο τον 9ο.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου