Ρώμη: “τα μπάνια των φτωχών” από τον Καρδινάλιο Krajewski

ΡΩΜΗ: “ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟ KRAJEWSKI

Ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια και έχουν γίνει πλέον θεσμός. Πρόκειται για τα μπάνια των φτωχότερων κατοίκων της πόλης, που φιλοξενούνται συνήθως σε εκκλησιαστικές δομές αστέγων και αποτελούν πρωτοβουλία του Υπεύθυνου Φιλανθρωπίας του Πάπα καρδιναλίου Krajewski.

Φέτος, εκτός από δημόσιες παραλίες, προστέθηκε και η λίμνη στο Castel Gandolfo. Στο τιμόνι του μικρού λεωφορείου μεταφοράς κάθεται συχνά ο ίδιος ο καρδινάλιος ή εθελοντές βοηθοί του που τους συνοδεύουν. Τα μαγιό και οι πετσέτες όπως και η πίτσα που προσφέρεται σε όλους μετά το μπάνιο είναι προσφορά του Ποντίφικα! 

Το καλοκαίρι,  εκτός των φτωχών, υπήρξε μέριμνα για “προσφορά δροσιάς” και προς τους φυλακισμένους της αιώνιας πόλης στις φυλακές της Regina Coeli και Rebbibia: στάλθηκαν συνολικά 15.000 παγωτά!!!

Ταυτόχρονα σε συνεννόηση με τις Πρεσβείες στην Αγία Έδρα λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την επίλυση μεγαλύτερων προβλημάτων, όπως για παράδειγμα η αγορά και η αποστολή στη Μαδαγασκάρη ενός αξονικού τομογράφου αξίας 600.000 δολαρίων ΗΠΑ και η αγορά εξοπλισμού ιατρικών εργαστηρίων, αξίας 2.000.000 ευρώ για τις τρείς φτωχότερες χώρες της Αφρικής

Η Εκκλησία, ο Πάπας και οι συνεργάτες του σκέφτονται τους πιστούς όπου κι αν αυτοί βρίσκονται…

Πληροφόρηση από Sala Stampa Santa Sede / Φωτογραφίες αρχείου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου