22 Σεπτεμβρίου μνήμη του Αγίου Μαυρικίου και Συντρόφων μαρτύρων

 

Ο Μαυρίκιος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που παρέχει ο επίσκοπος Λυών Ελευθέριος, ήταν επικεφαλής μιας ομάδας χριστιανών στρατιωτών της Θηβαϊκής Λεγεώνας, οι οποίοι εξοντώθηκαν διότι αρνήθηκαν να πάνε στη Γαλατία και να καταδιώξουν τους Χριστιανούς.

Από τις μέχρι τώρα ιστορικές έρευνες φαίνεται ότι πριν από τον μεγάλο διωγμό του Διοκλητιανού, πιθανότατα γύρω στο 286, ο Μαξιμιανός ξεκίνησε μια αποστολή στη Γαλατία εναντίον των Μπαγκαούντι. Μερικοί στρατιώτες της λεγεώνας, πιθανότατα η ομάδα του Μαυρικίου, αρνήθηκαν να τιμήσουν παγανιστικές θεότητες και έτσι μαρτύρησαν στο Βαλαί. Σε εκείνη την περιοχή από πολύ παλιά έχει αναπτυχθεί η ευλάβεια στο Μαυρίκιο και τους συντρόφους του.

Το 1893 ανακαλύφθηκε μια βασιλική η οποία χρονολογείται από εκείνη την εποχή.

 

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου