22 ΜΑΡΤΙΟΥ μνήμη του Αγίου Επαφρόδιτου, μαθητού του απόστολου Παύλου

 

Ο Απόστολος Παύλος στην Επιστολή προς Φιλιππησίους (2, 25-30) γράφει αναφορικά με τον Επαφρόδιτο: «Θεώρησα όμως απαραίτητο να σας στείλω τον αδελφό και σύντροφό μου στη δουλειά και στον αγώνα, τον Επαφρόδιτο, που είχατε στείλει βοηθό στις δύσκολες ώρες που περνώ».

Ο Επαφρόδιτος λόγω των δυσχερειών του ταξιδιού προς τη Ρώμη ασθένησε βαριά, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία τόσο στον Παύλο όσο και στους Φιλιππησίους. Μόλις ανάρρωσε ο απόστολος τον στέλνει πίσω ώστε να χαρεί και η κοινότητα που τον είχε αποστείλει: «Βιάστηκα, λοιπόν, να σας τον στείλω, για να τον δείτε πάλι και να χαρείτε».

Εκτός από αυτές τις αναφορές τίποτε άλλο δεν είναι γνωστό για τον άγιο αυτό.

Το Ρωμαϊκό Μαρτυρολόγιο (22 Μαρτίου) αναφέρει: «Στην Τερρακίνα στην Καμπανία, ο άγιος Επαφρόδιτος μαθητής των Αποστόλων, ο οποίος χειροτονήθηκε επίσκοπος ετούτης της πόλης από τον μακάριο απόστολο Πέτρο».

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου