22 ΜΑΡΤΙΟΥ μνήμη του Αγίου Επαφρόδιτου, μαθητού του απόστολου Παύλου

 

Ο Απόστολος Παύλος στην Επιστολή προς Φιλιππησίους (2, 25-30) γράφει αναφορικά με τον Επαφρόδιτο: «Θεώρησα όμως απαραίτητο να σας στείλω τον αδελφό και σύντροφό μου στη δουλειά και στον αγώνα, τον Επαφρόδιτο, που είχατε στείλει βοηθό στις δύσκολες ώρες που περνώ».

Ο Επαφρόδιτος λόγω των δυσχερειών του ταξιδιού προς τη Ρώμη ασθένησε βαριά, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία τόσο στον Παύλο όσο και στους Φιλιππησίους. Μόλις ανάρρωσε ο απόστολος τον στέλνει πίσω ώστε να χαρεί και η κοινότητα που τον είχε αποστείλει: «Βιάστηκα, λοιπόν, να σας τον στείλω, για να τον δείτε πάλι και να χαρείτε».

Εκτός από αυτές τις αναφορές τίποτε άλλο δεν είναι γνωστό για τον άγιο αυτό.

Το Ρωμαϊκό Μαρτυρολόγιο (22 Μαρτίου) αναφέρει: «Στην Τερρακίνα στην Καμπανία, ο άγιος Επαφρόδιτος μαθητής των Αποστόλων, ο οποίος χειροτονήθηκε επίσκοπος ετούτης της πόλης από τον μακάριο απόστολο Πέτρο».

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου