22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

 

Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος).

Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του Μιλάνου και τον νεαρό Αυγουστίνο της Ιππώνας, από τον οποίο μυήθηκε στη Χριστιανική πίστη. Έλαβε το βάπτισμα σε ηλικία είκοσι πέντε ετών.

Σε ένα ταξίδι του στην Ισπανία γνώρισε και παντρεύτηκε τη Θερασία. Μετά τον πρόωρο θάνατο του μοναδικού γιου τους, του Κέλσιου, οι δύο σύζυγοι αφιερώθηκαν στον χριστιανικό ασκητισμό, ακολουθώντας τα πρότυπα της ανατολικής μοναστικής ζωής. Έτσι, με αμοιβαία συμφωνία διαμοίρασαν τα υπάρχοντά τους στους φτωχούς και αποσύρθηκαν στην Καταλονία, όπου ο Παυλίνος χειροτονήθηκε ιερέας. Στη Νόλα ξεκίνησε την κατασκευή ενός προσκυνήματος, αλλά πρώτα απ ‘όλα ασχολήθηκε με την ανέγερση ενός ξενώνα για τους φτωχούς, προσαρμόζοντας τον πρώτο όροφο σε ένα μοναστήρι, όπου αποσύρθηκε με τη Θηρασία και μερικούς φίλους. Το 409 εξελέγη επίσκοπος της Νόλα. Πέθανε σε ηλικία 76 ετών, το 431.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ωράριο Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 9–10 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (5η Ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου