22 Ιουνίου μνήμη Αγίου Παυλίνου, Επισκόπου

Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον Επίσκοπο Αμβρόσιο του Μιλάνου και τον νεαρό Αυγουστίνο της Ιππώνας, από τον οποίο μυήθηκε στη Χριστιανική πίστη. Έλαβε το βάπτισμα σε ηλικία είκοσι πέντε ετών.
Σε ένα ταξίδι του στην Ισπανία γνώρισε και παντρεύτηκε τη Θηρασία. Μετά τον πρόωρο θάνατο του μοναδικού γιου τους, του Κέλσιου, οι δύο σύζυγοι αφιερώθηκαν στον Χριστιανικό ασκητισμό, ακολουθώντας τα πρότυπα της Ανατολικής Μοναστικής ζωής. Έτσι, με αμοιβαία συμφωνία διαμοίρασαν τα υπάρχοντά τους στους φτωχούς, και αποσύρθηκαν στην Καταλονία, όπου ο Παυλίνος χειροτονήθηκε Ιερέας. Στη Νόλα ξεκίνησε την κατασκευή ενός προσκυνήματος, αλλά πρώτα απ’ όλα ασχολήθηκε με την ανέγερση ενός ξενώνα για τους φτωχούς, προσαρμόζοντας τον πρώτο όροφο σε ένα Μοναστήρι, όπου αποσύρθηκε με τη Θηρασία και μερικούς φίλους.
Το 409 εξελέγη Επίσκοπος της Νόλα.
Πέθανε σε ηλικία 76 ετών, το 431.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου