Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018

Οι νέοι, η πίστη, η διάκριση της κλήσης:αυτό θα είναι το θέμα  της Δέκατης Πέμπτης Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων που είναι προγραμματισμένη να γίνει  το έτος 2018.

Το θέμα  της προσεχούς Συνόδου επιλέχτηκε από τον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκο, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε, ως συνήθως, τις Συνόδους  των Ιεραρχιών, τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίας, την Ένωση των Γενικών Ηγουμένων και αφού άκουσε  τις προτάσεις των  Πατέρων της προηγούμενης  Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων.

“Το θέμα, έκφραση  της ποιμαντικής φροντίδας της Εκκλησίας  προς τους νέους, είναι συνεπώς, ότι προέκυψε από τις πρόσφατες  Συνοδικές Συνελεύσεις του έτους 2015 και 2016 που ασχολήθηκαν με την οικογένεια αλλά  και με το περιεχόμενο της Μετασυνοδικής Αποστολικής Παραίνεσης  «Η Χαρά της αγάπης». Αυτόδιαβάζουμε σε μία ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας.

Η ανακοίνωση τελειώνει ως εξής: «Η προσεχής Σύνοδος, αποσκοπεί  να συνοδεύσει  τους νέους στην πορεία της ζωής τους προς την ωρίμανση,  ώστε διαμέσου μιας διαδικασίας  διάκρισης, να μπορέσουν να ανακαλύψουν το σχέδιο της ζωής τους και πραγματοποιώντας  το με χαρά,  ανοιχτούν σε συνάντηση με το Θεό  και με τους ανθρώπους,  συμμετέχοντας  έτσι στην οικοδόμηση της Εκκλησίας και της κοινωνίας».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου