Μια άσπρη Κυριακή του 2017!

Μια  άσπρη  Κυριακή του 2017!

Προχθές, Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, η Ποιμαντική ενότητα Στενής Τήνου ξύπνησε στα λευκά. Ο χιονιάς έκανε έντονη την παρουσία του ιδιαίτερα στα Πάνω μέρη.

Την Κυριακή  πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής στις 09.00, που παρά το τσουχτερό κρύο, τον πάγο και το χιόνι ήρθαν αρκετοί πιστοί για να δοξολογήσουν τον Κύριο, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ευλογία των οικογενειών. Μαζί με τρία θαρραλέα παιδιά του χωριού για 5 ολόκληρες ώρες περίπου επισκεφθήκαμε όλες  τις οικογένειες της Στενής και τους  μεταφέραμε την ευλογία του  Θεού, ραντίζοντάς τις με το αγιασμένο νερό, σύμβολο του Βαπτίσματός τους.

Αυτό όμως δεν μπόρεσε να γίνει και στην Ποταμιά. Εκεί στις  18.00 τέλεσα τη Θεία Ευχαριστία στον ενοριακό Ναό της Παναγίας του Καρμήλου,, όμως η ευλογία των οικογενειών ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Ο δυνατός χιονιάς που επικρατούσε σε όλο το νησί της Τήνου δεν μας το επέτρεψε.. Μετά το τέλος της Ευχαριστίας, οι ενορίτες της Ποταμιάς με συμβούλεψαν να επιστρέψω στη Στενή. Όμως ο χιονιάς στα μισά του δρόμου με εμπόδισε. Πήγα στην άκρη του δρόμου, σταμάτησα και περίμενα κάποιον «καλό Σαμαρείτη», που ευτυχώς δεν άργησε να φανεί. Η μόνη διαφορά που υπήρχε με το περιστατικό του Ευαγγελίου ήταν: ότι εγώ δεν ήμουν ευτυχώς τραυματισμένος και ο καλός Σαμαρείτης δεν είχε γαϊδουράκι αλλά ένα αυτοκίνητο 4χ4  με το οποίο και με μετέφερε στο δικό μου πανδοχείο στη Στενή.

Τώρα συνεχίζει να χιονίζει.

Ένα μεγάλο  ΜΠΡΑΒΟ στους ενορίτες Στενής και Κώμης, που αψήφησαν την παγωνιά και όλοι μαζί με ζεστή καρδιά δοξάσαμε το Θεό για τα μεγαλεία του.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου