Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Κρακοβία 2016 – Ημέρα 4

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Κρακοβία 2016 – Ημέρα 4

Και σήμερα η μέρα μας ήταν γεμάτη με δραστηριότητες. Το πρωί η ελληνική αποστολή μαζί με τις άλλες αποστολές που φιλοξενούνται στην επισκοπή του Sosnowiec επισκέφθηκαν τα δυο ιστορικά μουσεία του Αουσβιτς. Αν και η ξεναγηση δεν διήρκησε πολύ  ήταν πλήρως κατατοπιστική ως προς την κτηνωδία που υπέστησαν κυρίως οι Εβραίοι και άλλες μειονότητες από τους Ναζί. Στη συνέχεια είχαμε λίγο ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ψώνια.

Η μέρα μας ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην περιοχή του Sosnowiec παρέα με νέους από κάθε μεριά του πλανήτη, με ιερείς που αντιπροσώπευαν όλες τις αποστολές και επισκόπους, ανάμεσα στους οποίους και ο Σεβασμιότατος Πέτρος.

Αξιοσημείωτος ήταν ο λόγος του Επισκόπου της Ινδιας, ο οποίος με πολύ πάθος, ένταση και ζωντάνια εμψυχώσε τους νέους και τους προέτρεψε να γίνουν εκείνοι τα εργαλεία που θα εμπνευσουν και θα μεταδώσουν την αγάπη και την ευσπλαχνία του Θεού σε όλο τον κόσμο, με εκείνους ως απάντηση να τον καταχειροκροτούν και να φωνάζουν ρυθμικά.

Η προσευχή έδωσε τη θέση της σε μια μικρή γιορτή με φαγητό που είχαν ετοιμάσει οι εθελοντές της Πολωνιας για όλους τους προσκυνητές, μουσική, συνθήματα και πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου