Η ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝΟΥ

Η ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝΟΥ

Ένα χωριό δύο μοναστήρια που έχτισαν οι Ιησουίτες και οι Ουρσουλίνες μοναχές. Σημαντικό θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο του νησιού κτισμένο σε μια καταπράσινη ρεματιά με αμυγδαλιές, συκιές, αμπέλια, φοίνικες.

Μονή Ουρσουλινών, Λουτρά Τήνος. Στον χώρο της Μονής των Ιησουιτών λειτουργεί λαογραφικό μουσείο.

Τήνος, από το λαογραφικό μουσείο στην Μονή Ουρσουλινών

Το συγκρότημα των Ουρσουλινών λειτούργησε ως ένα από τα σημαντικότερα σχολεία θηλέων της Ελλάδας, με έμφαση και στις τέχνες.

Με την ακούραστη αδερφή Θηρεσία στην Μονή Ουρσουλινών

Αξίζει να το επισκεφθείτε πρόκειται για μία «πολιτεία» που λειτουργούσε με αυτάρκεια και που θα σας αφήσει άφωνους.

Το τσαγκαράδικο στην Μονή Ουρσουλινών, Λουτρά Τήνος

Κάστρο Εξώμβουργο ή  Ξώµπουργο που δεσπόζει στην καρδιά της Τήνου. Επιβλητικό ύψωμα με μαγευτική θέα, οχυρωμένη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, κάστρο και ο μεγάλος ναός των Ιησουιτών  αφιερωμένο στην «Ιερά Καρδία του Ιησού».

Από εκεί ξεκινά και το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του επιβλητικού βράχου. Το οχυρωμένο ήδη από την αρχαιότητα Εξώμβουργο ήταν γνωστό κατά τους Βυζαντινούς Χρόνους ως Κάστρο της Αγίας Ελένης. Σ’ αυτή την θέση – που αποτέλεσε κέντρο του νησιού επί Φραγκοκρατίας- οικοδόμησαν οι Ενετοί το κάστρο τους, από το οποίο διατηρούνται τα ερείπια.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

a_fragkiskos_2014_2.jpg

Ωράριο Θείων Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 2-3 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Σάββατο 19.30 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου