2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΠΙΔΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΠΙΔΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ο Άγιος Ελπίδιος ήταν επίσκοπος Λυώνος. Το όνομά του υπάρχει στον αρχαιότερο επισκοπικό κατάλογο της πόλεως και κατέχει την 18η θέση. Διαδέχτηκε τον Άγιο Αντίοχο και προηγήθηκε του Αγίου Σενατόρου.

Εικάζεται ότι έζησε κατά τον 4ο με 5ο αιώνα και ότι ποίμανε την πόλη κατά τις πρώτες δεκαετίες του 5ου αιώνος. Η επισκοπική του θητεία εντοπίζεται μετά το θάνατο του Αγίου Αντίοχου ο οποίος, σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές, τοποθετείται μετά το 410 κι πριν το 432.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν για τον Άγιο Ελπίδιο είναι ελάχιστες. Το μόνο σίγουρο είναι ο τόπος του ενταφιασμού του, η Εκκλησία του Αγίου Ιούστου και η ημερομηνία κατά την οποία η Εκκλησία τον τιμά στις 2 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες: ο Πάπας δίνει στις Συνόδους τη δυνατότητα να απομακρύνουν Πατριάρχες

Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες: Ο Πάπας δίνει στις Συνόδους τη δυνατότητα να απομακρύνουν Πατριάρχες Να καλύψει ένα νομοθετικό κενό στον Κώδικα του Κανονικού Δικαίου των Ανατολικών

Ο Θεός απάντησε με ένα διπλό δώρο!

Ο ΘΕΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ! Στις προσευχές της Εκκλησίας Σύρου-Θήρας και Κρήτης προς το Θεό, και στις ικεσίες και της Παναγίας της Φανερωμένης, ο