2η και 3η ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΊΑΣ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

2η και 3η ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΊΑΣ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Από την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 μέχρι και σήμερα Κυριακή 3 Μαίου βρίσκονταν

110 Καθολικοί Νέοι από όλη την Ελλάδα στην Τήνο στα πλαίσια της προετοιμασίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας συνάντηση με το Πάπα που τον Ιούλιο του 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Είναι η 12η Πανελλήνια συνάντηση νέων και συμμετέχουν από νέοι από Τήνο, Σύρο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χίο, Κρήτη,  αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδος.

Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη περισσότερο σε πνευματικές εμψυχώσεις αλλά και και στην ενημέρωση των παιδιών μέσο οπτικού υλικού για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Κρακοβία. Υπήρξε συνάντηση και εποικοδομητική συζήτηση των παιδιών με την Ένωση Καθολικών Μοναχών Ελλάδος που είχε το συνέδριό της στην Τήνο τις ίδιες μέρες με την Πανελλήνια Συνάντηση. 

Στην συνέχεια κάθε ομάδα έκανε παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συνάντησης ενώ στο τέλος των παρουσιάσεων έγινε αξιολόγηση  της συνάντησης από τους συμμετέχοντες . Η βραδιά τελείωσε με νησιώτικο γλέντι όπου τα παιδιά διασκέδασαν με ζωντανή μουσική. 

Η Συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε σήμερα 3 Μαΐου 2015 με την συμμετοχή τους στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Βρυσιώρισσας από τον Ενοριακό Ναό του Ταραμπάδου στο Βρυσί όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο Σύρου π. Πέτρο και τον Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο και ιερέων της Τήνου αλλά και των ιερέων που συνόδευαν τα παιδιά.

Μάριος Φώσκολος

Πηγή:tinos voice.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου