2 Νοεμβρίου, Μνήμη όλων των κεκοιμημένων χριστιανών

2 Νοεμβρίου, Μνήμη όλων των κεκοιμημένων χριστιανών
 

Στις 2 Νοεμβρίου η ανα τον κόσμο του Χριστού Εκκλησία προσεύχεται για τα νεκρά τέκνα της. Με την ευκαιρία αυτή τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό Ενοριακό Κοιμητήριο της Νάξου στο τέλος της οποίας έγινε στον προαύλιο χώρο το Τρισάγιο και η Ευλογία των μνημάτων.
Κατά την ημέρα αυτή:

α) τιμούμε τους νεκρούς χριστιανούς που χαίρουν τον Παράδεισο διότι οι ψυχές αυτών ήταν άξιες και κέρδισαν μια θέση κοντά στο Θεό. Αυτές δεν χρειάζονται πια την προσευχή μας μιας και ήδη απολαμβάνουν την αιώνια ευτυχία.

β) Προσευχόμαστε για τις ψυχές του καθαρτηρίου. Εκεί οι ψυχές περιμένουν να καθαριστούν πλήρως. Στο καθαρτήριο οι ψυχές δεν υποφέρουν αλλά αισθάνονται την μοναξιά και την αγωνία της αναμονής. Παρέα και παρηγοριά τους είναι η δική μας προσευχή. Γι αυτό η Εκκλησία, αναγνωρίζοντας και ομολογώντας την ύπαρξη του Καθαρτηρίου, προσεύχεται για τα νεκρά παιδιά της με Λειτουργίες, μνημόσυνα και τρισάγια.

γ) Ζητάμε το έλεος του Θεού για να λυπηθεί και να ευσπλαχνιστεί όλους εκείνους που έζησαν μακρυά Του. Μην ξεχνάμε πως η κόλαση υπάρχει. Η Σωτηρία των ανθρώπων -όπως έλεγε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος- δεν έρχεται αυτόματα, η κόλαση είναι μια πραγματικά υφιστάμενη δυνατότητα. 
 

Αιώνια ανάπαυση χορήγησε στους δούλους σου Κύριε
και φώτιζέ τους με το φως σου το ανέσπερο.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου