19 Οκτωβρίου Μνήμη του Αγίου Παύλου του Σταυρού

19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

 

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1694 στην Ovada, μια κωμόπολη της βορειοδυτικής Ιταλίας. Ο πατέρας του ήταν έμπορος. Εκείνος πρωτότοκος ανάμεσα σε 16 (!) αδέλφια βοηθούσε τον πατέρα του με τη δουλειά, όμως αυτό που βαθιά μέσα του επιθυμούσε ήταν να ιδρύσει ένα μοναχικό τάγμα και να αντιμετωπίσει τους Τούρκους.

Τελικά, σε ηλικία 26 ετών γίνεται ερημίτης και αποσύρεται σε μια εκκλησία στην περιοχή CastellazzoBormida. Η ιδέα όμως της δημιουργίας τάγματος συνέχιζε να τον απασχολεί έντονα. Έτσι, το 1725 ο Βενέδικτος 13ος του χορήγησε την άδεια να συγκεντρώσει κοντά του συντρόφους μοναχούς.

Ο πρώτος που τον προσέγγισε ήταν ο αδελφός του Ιωάννης. Τα μέλη του νέου τάγματος αφιερώθηκαν στο Σταυρό και στο Πάθος (Passio) του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και γι’ αυτό ονομάστηκαν Πασσιονίστι. Το 1727 χειροτονήθηκε ιερέας και αποσύρεται στο όρος Argentario. Κάποια χρόνια αργότερα, το 1750 πηγαίνει στην Ρώμη όπου κηρύττει ενόψει του Ιωβηλαίου. Ήταν σύμβουλος και φίλος του Πάπα Κλήμεντα 14ου και του Πίου του 6ου. Πέθανε στις 18 Οκτωβρίου 1775 και αγιοκατακάχθηκε το 1867.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου