ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΝΝΑΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΣ Β 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΝΝΑΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
 

ΚΥΚΛΟΣ Β
 

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
 

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλη την Εκκλησία προσευχόμαστε για τις ιεραποστολές.Η ιεραποστολή αφορά όλους τους χριστιανούς. Σήμερα πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας μερικές ερωτήσεις. Τι είναι για μας η ιεραποστολή; Γιατί πάει κάποιος στις ιεραποστολές; Γιατί η Εκκλησία δεν υπάρχει απλώς αλλά κάνει και ιεραποστολή τον κόσμο; Μήπως θέλει να κυριαρχήσει και να εξουσιάσει; Ή απλώς για το γόητρό της να αυξηθεί ο αριθμός των χριστιανών;
Τι είναι η ιεραποστολή;
Η ιεραποστολή είναι η χαρά που νιώθει κάποιος που γνωρίζει το ευαγγέλιο και θέλει αυτή τη χαρά να τη μεταδώσει και σε άλλους. Ο άγγελος είχε αναγγείλεις τους βοσκούς της Βηθλεέμ: "Μη φοβάστε εγώ σας αναγγέλλω μία μεγάλη χαρά, που θα είναι για όλο το λαό: σήμερα γεννήθηκε για σας ένας σωτήρας που είναι Χριστός ο Κύριος " (Λουκάς 2, 10-11).
Η ιεραποστολή είναι η χαρά που νιώθει κάποιος, όταν γνωρίζει το Θεό ως Πατέρα και ως αγάπη και θέλει αυτή τη χαρά να τη μεταδώσει και στους άλλους. Όταν πιστεύει ότι ο Θεός τον αγαπά δεν μπορεί να την κρατήσει αυτή τη χαρά μέσα αλλά θέλει να την μεταδώσει και στους άλλους.
Η ιεραποστολή είναι να πιστεύει κανείς ότι ο Χριστός πέθανε για όλους" (Β Κορινθίους 5, 1), και για εκείνους που δεν το γνωρίζουν. Όπως ο Άγιος Παύλος που δεν γνώρισε τον Ιησού στη διάρκεια της επίγειας ζωής του. Έτσι και εγώ και ο κάθε ένας από μας, μπορούμε να πούμε ο κάθε ένας για λογαριασμό του: «Με αγάπησε και έδωσε τη ζωή για μένα». (Γαλάτες 2, 20) Να γιατί δεν μπορώ να κρατήσω αυτό το γεγονός μόνο για μένα! 

 

Η ιεραποστολή σημαίνει να μιμηθούμε την Παναγία η οποία μόλις της αναγγέλθηκε ότι έφερνε μέσα της τον Μεσσία του κόσμου, έτρεξε να το αναγγείλει στην εξαδέλφη της Ελισάβετ στην ορεινή περιοχή του Ιούδα." (LΛουκάς 1, 39).
Ιεραποστολή σημαίνει να φέρει κανείς στον κόσμο τη φωτιά που έφερε ο Χριστός πάνω στη γη και να εύχεται αυτή η φωτιά να παραμένει αναμμένη. (Λουκάς 12, 45).
Η ιεραποστολή είναι να φέρουμε το φως που είναι ο Ιησούς Χριστός: "το αληθινό φως που φωτίζει κάθε άνθρωπο που φωτίζει κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο." (Ιωάννης 1, 9).
Η ιεραποστολή είναι να φέρουμε στον κόσμο το αληθινό νερό που δίνει τη ζωή. Ο Ιησούς είχε πει στη Σαμαρίτισσα: "όποιος πιεί από νερό που θα του δώσω δεν θα διψάσει ποτέ , διότι το νερό αυτό θα γίνει μια πηγή νερού που θα αναβλύζει για τη ζωή την αιώνια» (Ιωάννης 4, 10.13). Τότε η Σαμαρίτισσα αμέσως ανάγγειλε το Μεσσία στους συμπατριώτες της.
Η ιεραποστολή είναι να δώσει κανείς τη ζωή «για τη σωτηρία του κόσμου», να μεταδώσουμε στους άλλους τη ζωή που μας έφερε εκείνος που ήλθε «για να έχουμε και εμείς τη ζωή και να την έχουμε άφθονη». (Ιωάννης 10, 10).

 

Ιεραποστολή σημαίνει να είμαστε μάρτυρες του αναστημένου Χριστού: «θα λάβετε τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος και θα είστε μάρτυρές μου μέχρι τα πέρατα της γης» (Πράξεις 1, 8).
Ιεραποστολή σημαίνει να έχουμε θάρρος, όπως ο Άγιος Παύλος: "Μη φοβάσαι, αλλά συνέχισε να μιλάς και μη σιωπάς, διότι εγώ είμαι μαζί σου" (Πράξεις 18, 9-10).
Η ιεραποστολή φέρνει τη σωτηρία: «όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί, πως όμως θα το επικαλεστούν χωρίς πρώτα να πιστέψουν εις αυτό; Και πως θα πιστέψουν εις αυτό χωρίς να έχουν ακούσει γι’ αυτό; Και πως θα ακούσουν αν δεν σταλεί κάποιος για να το αναγγείλει;
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου