3 ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΜΟΝΑΧΗ ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO

Ένας μαθηματικός και αστρονόμος που ανέτρεψε την αρχαία αντίληψη ότι η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος και εισήγαγε τον κόσμο στη νεωτερικότητα.
Ένας ιππότης που έγινε Επίσκοπος και Άγιος, και ο οποίος ήδη το 300 μ.Χ. αποδόμησε τη θέση πως η Εκκλησία αντιστοιχεί με τους ευγενείς – γιατί η Εκκλησία είναι πάνω απ ‘όλα λαός του Θεού. Ένας βιολόγος που εντόπισε ένα από τα “big bang” της ανθρώπινης ζωής – τους μηχανισμούς της γενετικής – και μια νεαρή “επιστήμονας της αγάπης”, μια έγκλειστη Μοναχή της οποίας η ψυχή σαγηνεύει γενιές όχι μόνο των πιστών.
Ο Νικόλαος Κοπέρνικος, ο Ναρσής ο Μέγας, Γκρέγκορ Μέντελ και η Θηρεσία του Lisieux: τέσσερις χαρακτήρες που με διαφορετικούς τρόπους έχουν σηματοδοτήσει μια εποχή, έχουν συνεισφέρει στο καλό της ανθρωπότητας και αποτελούν επίσης έκφραση ενός Χριστιανού “μεγαλοφυΐα”.
Ήταν όλοι τους ρασοφόροι: ένας Ιερέας, ένας Επίσκοπος, ένας Αυγουστίνος Μοναχός και μια Καρμελίτισσα Μοναχή.
Οι τέσσερις αυτές Καθολικές παρουσίες, μαζί με ακόμη 60, συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της Unesco, η οποία τη διετία 2022 – 2023 θα τιμήσει σημαντικές προσωπικότητες προερχόμενες από διάφορα κράτη και που διακρίνονται για την συνεισφορά και το έργο τους σε διάφορους τομείς όπως της ειρήνης, της εκπαίδευσης, των επιστημών και της επικοινωνίας.

Η επιβράβευση αυτών των προσωπικοτήτων έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά πως η Καθολική Εκκλησία είναι πιστή στα δόγματα συμβαδίζοντας ταυτόχρονα διαλογικά με την επιστήμη.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου