3 ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΜΟΝΑΧΗ ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO

Ένας μαθηματικός και αστρονόμος που ανέτρεψε την αρχαία αντίληψη ότι η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος και εισήγαγε τον κόσμο στη νεωτερικότητα.
Ένας ιππότης που έγινε Επίσκοπος και Άγιος, και ο οποίος ήδη το 300 μ.Χ. αποδόμησε τη θέση πως η Εκκλησία αντιστοιχεί με τους ευγενείς – γιατί η Εκκλησία είναι πάνω απ ‘όλα λαός του Θεού. Ένας βιολόγος που εντόπισε ένα από τα “big bang” της ανθρώπινης ζωής – τους μηχανισμούς της γενετικής – και μια νεαρή “επιστήμονας της αγάπης”, μια έγκλειστη Μοναχή της οποίας η ψυχή σαγηνεύει γενιές όχι μόνο των πιστών.
Ο Νικόλαος Κοπέρνικος, ο Ναρσής ο Μέγας, Γκρέγκορ Μέντελ και η Θηρεσία του Lisieux: τέσσερις χαρακτήρες που με διαφορετικούς τρόπους έχουν σηματοδοτήσει μια εποχή, έχουν συνεισφέρει στο καλό της ανθρωπότητας και αποτελούν επίσης έκφραση ενός Χριστιανού “μεγαλοφυΐα”.
Ήταν όλοι τους ρασοφόροι: ένας Ιερέας, ένας Επίσκοπος, ένας Αυγουστίνος Μοναχός και μια Καρμελίτισσα Μοναχή.
Οι τέσσερις αυτές Καθολικές παρουσίες, μαζί με ακόμη 60, συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της Unesco, η οποία τη διετία 2022 – 2023 θα τιμήσει σημαντικές προσωπικότητες προερχόμενες από διάφορα κράτη και που διακρίνονται για την συνεισφορά και το έργο τους σε διάφορους τομείς όπως της ειρήνης, της εκπαίδευσης, των επιστημών και της επικοινωνίας.

Η επιβράβευση αυτών των προσωπικοτήτων έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά πως η Καθολική Εκκλησία είναι πιστή στα δόγματα συμβαδίζοντας ταυτόχρονα διαλογικά με την επιστήμη.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’

  26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Δαν 3, 31. 29. 30. 43. 42) Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου