160 χρόνων η εφημερίδα του Βατικανού

Ορόσημο για τον Osservatore Romano αποτέλεσε η 1η Ιουλίου 2021 καθώς συμπλήρωσε αισίως τα 160 χρόνια ζωής.
Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς εφημερίδες στον κόσμο. Επίσης είναι η παλαιότερη εφημερίδα σε κυκλοφορία που τυπώνεται στην Αιώνια Πόλη.

Είδε το φως την 1η Ιουλίου 1861, αμέσως μετά την ανακήρυξη του Βασιλείου της Ιταλίας, και το όνομά της το οφείλει σε ένα προγενέστερο ιδιωτικό φύλλο (Σεπτέμβριος 1849-1852).

Αποστολή της εφημερίδας – είχε πει με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα κυκλοφορίας το 1961 ο τότε Καρδινάλιος Μοντίνι και μετέπειτα Πάπας Παύλος 6ος – είναι η αποτύπωση της σκέψης, των λόγων, των έργων του Πάπα και της Αγίας Έδρας και η παροχή στον αναγνώστη ερμηνευτικών κλειδιών της ιστορικής και πνευματικής πραγματικότητας του Καθολικισμού και της εποχής, υπό την οπτική της Εκκλησίας.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της εφημερίδας την καθιστούν πηγή πρωταρχικής σημασίας, ιδιαιτέρως για την ιστορία της Εκκλησίας και των Παπών στη σύγχρονη και σημερινή εποχή.

Ο Osservatore Romano αποτελεί μαζί με το ράδιο (Radio Vaticana) και την τηλεόραση του Βατικανού (Centro Televisivo Vaticano) τις τρεις επίσημες πηγές διάδοσης ειδήσεων της Αγίας Έδρας. Εκδίδεται καθημερινά, εκτός Κυριακής και αποτελείται από οκτώ σελίδες.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου