ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ 16ος

ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ 16ος 

"Ένας Ιερέας – και βέβαια ένας Επίσκοπος και ένας Καρδινάλιος – ποτέ δεν είναι απλώς σε σύνταξη": αυτό γράφει ο επίτιμος Πάπας  στον επίτιμο Πρόεδρο της Ρωμαϊκής Συνόδου  για τη Διδασκαλία της πίστεως, Καρδινάλιο Gerhard Ludwig Müller,  σε χαιρετισμό που κάνει στην αρχή τού βιβλίου «Ο Τριαδικός Θεός. Χριστιανική πίστη στην εποχή της εκκοσμίκευσης», το οποίο  δημοσιεύθηκε με την ευκαιρία των 70 χρόνων του αξιωματούχου  και των 40 χρόνων της χειροτονίας του.

Το κείμενο των 700 σελίδων παρουσιάζει τη συμμετοχή  των Καρδιναλίων Reinhard Marx, Angelo Scola και Kurt Koch, των Αρχιεπισκόπων Rino Fisichella και Bruno Forte και του διαδόχου του Müller, mons. Luis Ladaria.

Ο Βενέδικτος 16ος υπενθυμίζει  ότι, ήταν ο Παύλος ο 6ος  που ήθελε η κάθε ανάθεση έργου στο Βατικανό να είναι διάρκειας πέντε ετών, αλλά χωρίς να είναι απαραίτητο το έργο αυτό να είναι σημαντικό.  Ο Καρδινάλιος  Müller θα συνεχίσει   "να υπηρετεί δημόσια την πίστη" ως ιερέας και θεολόγος.

Ο επίτιμος Πάπας επαινεί τον ρόλο  που και οι δυο κάλυψαν ως Πρόεδροι της Ρωμαϊκής Συνόδου για την Διδασκαλία της Πίστης: ‘ένα ρόλο στον οποίο η σύνεση – παρατηρεί –  δεν δίνεται μόνο εξ αιτίας της ειδικότητας της ύλης, αλλά και για την αναγνώριση των περιορισμών αυτής της θεολογικής γνώσης. Ο  Müller – πέρασε τα χρόνια του στη Ρώμη  ακριβώς αναζητώντας  να κάνει αυτό. Ο Βενέδικτος 16ος  τελειώνει το χαιρετισμό του γράφοντας:  "Υπερασπίστηκες  τις ξεκάθαρες παραδόσεις  της πίστης, αλλά με το πνεύμα του Πάπα Φραγκίσκου  προσπάθησες  να καταλάβεις πως αυτές μπορούν να βιωθούν σήμερα".

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου