Ο Πάπας Φραγκίσκος στο νησί της Λέσβου, το Σάββατο 16 Απριλίου

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο νησί της Λέσβου, το Σάββατο 16 Απριλίου
 

Ο πατέρας Λομπάρντι  ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία της αστραπιαίας επίσκεψης του Πάπα στους μετανάστες που φεύγουν από τη Μέση Ανατολή. Δίπλα στον Πάπα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Το Βατικανό επιβεβαίωσε: ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί το νησί της Λέσβου το Σάββατο 16 Απριλίου για να συναντήσει τους μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή που έχουν φτάσει στις ελληνικές ακτές κατά τους τελευταίους μήνες.
Η επίσημη ημερομηνία ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο του Βατικανού, πατέρα Φεντερίκο Λομπάρντι, ο οποίος εξήγησε ότι το ταξίδι του Αγίου Πατέρα πραγματοποιείται μετά από την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α΄και του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κκ.  Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο Πατριάρχης  Βαρθολομαίος θα συνοδέψει τον Άγιο Πατέρα σε αυτό το αστραπιαίο ταξίδι που διαρκεί μια μόνο ημέρα.  Μαζί τους θα είναι και ο  Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και πάσης Ελλάδας  Ιερώνυμος Β΄, καθώςπαρών και μια ομάδα 30  δημοσιογράφων και φωτογράφων.
Ακόμα δεν υπάρχουν οι απαραίτητες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα της επίσκεψης, αλλά σύμφωνα με τον π. Λομπάρντι, θα υπάρχουν δύο γεγονότα, το ένα εκ των οποίων είναι η συνάντηση με τους πρόσφυγες.
Στο νησί της Λέσβου θα είναι το δεύτερο ταξίδι του Πάπα στην καρδιά της Μεσογείου, μετά το πρώτο στο Νησί Λαμπεντούζα, της Ιταλίας το 2013, το οποίο αποτελεί επίσης ένα σύμβολο της τραγωδίας της μετανάστευσης.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου