16 ΜΑΡΤΙΟΥ μνήμη της Αγίας Ευσεβείας, ομολογητού

 

Οι γονείς της ήταν ο Αδαλβάλδος και η Ρικτρούδη και είχε ακόμα τρία αδέλφια. Όταν η Ρικτρούδη έμεινε χήρα αποσύρθηκε μαζί με τα τέσσερα παιδία της στη μονή Marchiennes-sur-la-Scarpe. Η Ευσεβεία όμως δεν παρέμεινε εκεί αλλά έφυγε για ένα άλλο μοναστήρι όπου ήταν ηγουμένη μια συγγενής της η Γερτρούδη.

Σύμφωνα με την παράδοση όταν αυτή απεβίωσε η Ευσεβεία την διαδέχτηκε στην ηγουμενία. Όμως η μητέρα της δεν συμφωνούσε με την παραμονή της κόρης της σε άλλο μοναστήρι και γι’ αυτό της επέβαλλε να αφήσει τη μονή του Hamay και να επιστρέψει στη Marchiennes-sur-la-Scarpe. Τελικά, μετά από αγώνα, η Ευσεβεία κατόρθωσε να επιστρέψει σε εκείνον τον τόπο που είχε στην καρδιά της επιδιδόμενη στις πιο ταπεινωτικές υπηρεσίες της κοινότητας.

Ο Θεός την είχε προικίσει με την ικανότητα να προαισθανθεί το θάνατό της. Αφού άφησε πολύτιμες παραινέσεις στις πνευματικές της κόρες απεβίωσε στις 16 Μαρτίου 680 σε ηλικία μόλις 23 ετών και ενταφιάστηκε στο παρεκκλήσιο της μονής. Η ηγουμένη Γερτρούδη η οποία και την διαδέχτηκε έχτισε έναν μεγαλύτερο ναό καθώς πλήθος προσκυνητών, μαθαίνοντας τα θαυματουργικά σημεία που παρατηρούταν με τη μεσιτεία της, συνέρεαν στο μνήμα της.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου