16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΟΚΚΟΥ

 

Ο Ρόκκος γεννήθηκε στο Μονπελιέ της Γαλλίας το έτος 1346. Ήταν γόνος ευκατάστατης οικογένειας όμως ύστερα από τον πρόωρο χαμό των γονέων του άφησε την περιουσία του στους φτωχούς και προσκυνητής αναχώρησε για τη Ρώμη.

Η Ιταλία εκείνα τα χρόνια μαστιζόταν από την επιδημία της πανώλης και ο Ρόκκος αφοσιώθηκε πλήρως στη φροντίδα και περιποίηση των θυμάτων της αρρώστιας. Τελικά πέφτει και ο ίδιος θύμα της και για να μην επιβαρύνει κανένα απομονώνεται σε μια καλύβα στο δάσος, όπου ένα σκυλί του έφερνε καθημερινά τροφή. Όταν θεραπεύτηκε επέστρεψε στη Γαλλία. Εκεί φυλακίστηκε από τις αρχές διότι θεωρήθηκε ύποπτος. Έμεινε στη φυλακή πέντε χρόνια μέχρι το θάνατό του την ημέρα της Εορτής της Παναγίας του έτους 1376.

Τα οστά του βρίσκονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Ρόκκου στη Βενετία.

 

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου