16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΒΕΡΝΑΔΕΤΗΣ ΣΟΥΜΠΙΡΟΥ, ΠΑΡΘΕΝΟΥ

Όταν στις 11 Φεβρουαρίου 1858 η Αειπάρθενος Μαρία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βερναδέτη στο σπήλαιο της Λούρδης, εκείνη είχε μόλις συμπληρώσει τα 14 της χρόνια.
Αυτό το φτωχό και αναλφάβητο πλάσμα που εξέτρεφε απέραντη αγάπη προς την Παναγία, έμελλε να αποκτήσει τη χάρη των εμφανίσεων της Θεοτόκου.
Δεκαοχτώ φορές θα της εμφανιστεί σε όραμα.
Στις 25 Μαρτίου 1858 η Κυρία των εμφανίσεων αποκαλύπτει το όνομά της: «Εγώ είμαι η Αμιάντως Συλληφθείσα».
Τέσσερα χρόνια νωρίτερα ο Πάπας Πίος ο 9ος είχε ανακηρύξει την Αμίαντη Σύλληψη της Θεοτόκου σε Δόγμα Πίστεως, όμως αυτό η Βερναδέτη δεν μπορούσε να το γνωρίζει.
Η Βερναδέτη Σουμπιρού γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1844 και ήταν το μεγαλύτερο από τα εννιά παιδιά του François Soubirous και της Louise Castérot. Σε πολύ νεαρή ηλικία θρήνησε για το χαμό πέντε αδελφών της και βίωσε κακουχίες και εξαθλίωση.
Οι γονείς της έκαναν όποια δουλειά έβρισκαν προκειμένου να εξασφαλίσουν μια μπουκιά ψωμί στην πολυάριθμη οικογένειά τους. Από μικρή ήταν φιλάσθενη και αντιμετώπιζε μαθησιακές δυσκολίες που δεν της επέτρεπαν να παρακολουθεί σχολικά μαθήματα αλλά ούτε κατήχηση. Πάντοτε όμως ήταν χαμογελαστή, ευδιάθετη και χαρούμενη.
Μετά τις Εμφανίσεις γνώρισε μεγάλη φήμη, αλλά αυτό δεν την ευχαριστούσε καθόλου καθώς την χαρακτήριζε η ταπεινοφροσύνη. Στις 7 Ιουλίου 1866 αποφασίζει να γίνει Μοναχή, κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα. Ίσως όμως αυτός να ήταν και ένας τρόπος να αποστασιοποιηθεί από την ολοένα αυξανόμενη δημοσιότητα.
Στο Μοναστήρι θα παραμείνει για 13 χρόνια, μέχρις ότου κατάκοιτη στο κρεβάτι, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, πέθανε στις 16 Απριλίου 1879 σε ηλικία μόλις 35 ετών.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου